Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

1474 кг. пластмасови капачки е приносът на Самоков в кампанията „Капачки за бъдеще”

Анна Манова

Количеството от 1474 кг. пластмасови капачки е приносът на нашия град в националната кампания „Капачки за бъдеще”, събрани за периода от миналата есен до края на юни. То беше предадено от местни доброволци тази неделя /5 юли/ в сборния пункт на паркинга на площад “Батенберг” пред бившия Мавзолей.

Цифрите показват, че всяка година инициативата става по-мащабна, а събраното количество по-голямо. Събраното количество е със съдействието на училища, детски градини, държавни и частни учреждения, фирми и доброволци. Като сравнение през 2019 г. за сравнително същия период бяха събрани 1250 кг. капачки. През април миналата година бе монтирано и голямото метално сърце в самоковския парк. То беше избрано като удобно място за събиране, през което ежедневно преминават множество хора. А през октомври още едно сърце „затуптя” в същата мисия в самоковското село Бели Искър.

Всеки желаещ може да се включи в кампанията като донесе капачки и ги пусне в голямото сърце, намиращо се в парк „Крайискърец” или да ги занесе директно в пункта в ОУ „Христо Максимов” – всеки делничен ден от 9:00 – 16:00 часа. Целта и идеята на кампанията са да бъде подменена амортизираната техника в малките болници в страната.

Един от инициаторите на кампанията за нашия град е Ели Георгиева, която призовава в сърцето в парка да бъдат пускани само капачки, но не и туби или торбички, пълни с пластмасови капачки, защото това значително затруднява изваждането им след това. От социалната мрежа тя благодари на всички, които са се включили и се включват в „Капачки за бъдеще” и подчерта, че продължава да вярва безусловно, че доброто е заразно.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close