ОбществоРегионалниСамоков

14 са положителните PCR теста за община Самоков през изминалото денонощие

„Самоков 365“

Така към тази сутрин общият брой на диагностицираните от началото на извънредното положение достигна цифрата 357. Няма увеличение на броя на хоспитализираните лица от данните вчера и в болница са 12 лица.

Увеличава се броят на хората на домашно лечение и по данните от тази сутрин те вече са 96. Общият брой на активните лица на територията на общината премина бройката от 100 души и към момента те са 108.

След пика на заболелите с коронавирус от началото на юни, за пръв път броят на активните лица падна под 100 на 7 юли и от тогава тенденцията за нашия район бе към намаляване. В края на септември бяха достигнати най-ниските стойности на активните лица – паднаха под 40.

Цифрите започнаха да се покачват през втората седмица на октомври, като от края на миналата до момента вече и в нашата община се забелязва националната тенденция към по-рязък скок на заразените. Само в рамките на една седмица броят на активните лица се увеличи почти два пъти. Към срядата на миналата седмица те са били 61. Само за последното денонощие с 31 се е увеличил броят на лицата под карантина, а от началото на тази седмица с 44.

През карантина са преминали общо 1745 лица, от тях на 1587 е отпаднала карантината. За последното денонощия отпадналите са 5. Няма оздравели през отчетния период и техния брой се запазва 238 от началото на извънредното положение. Няма починали за последните 24 часа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close