Любопитно

12 – метров надпис ще посреща живеещи и гости в Рельово

Анна Манова

С нов надпис на входа на село Рельово ще бъдат посрещани от тази седмица посетители, живеещи и преминаващи по пътя към самоковското село. 12-метровият надпис представлява името на селото, написано с букви от бетон, с големина 1,50/0.70 м. Монтирането на надписа стана на 27 юни.

Идеята хрумва на кмета Йордан Клещанов още миналата година. Основната му цел е да се прави по нещо интересно за селото. Надписът е разположен на входа на Рельово и е видим за всеки, който преминава. Той е дело на кмета Клещанов и на Антон Адирков. Отнема им около седмица да направят кофража и да отлеят самите букви. Всичко е направено с техни средства и сили.

„Исках да разкрасим по някакъв начин входа на селото. Благодарен съм на Антон Адирков, за подкрепата и на Емил Николов, които има фирма за камиони. Имам още идеи. С Община Самоков сме изготвили проект да озеленим пространството около надписа, да поставим беседка зад него, а в десния ъгъл чешма с две пейки”, каза за „Самоков 365” кметът Йордан Клещанов. Когато и това стане цялото пространство ще бъде облагородено и по-красиво.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close