Обща категория

118 ученици се включиха в конкурс за рисунка по повод 1 ноември

„Самоков 365”

„С обич към Самоков и околията” е темата на организирания от Младежки дом – Самоков и СК по тенис на маса „Самоков” конкурс за детска рисунка. Той е по повод Деня на будителите.

В него се включиха 118 ученици между 7- 18 години. Най-много участници бяха от СОУ „Отец Паисий” – 49, след тях са учениците от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” – 35, след тях се нареждат ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – 19, НУ „Станислав Доспевски” – 6, ПГ „Константин Фотинов” – 5 и ОУ „Димчо Дебелянов”, с. Говедарци – 4.

Всеки участник имаше право да представи рисунка с размер по желание, без паспарту. Разрешено беше използването на всякакви техники и средства – акварел, темперни бои, пастели, графика, молив, туш, колаж. А задачата на журито беше да отличи най-добрите сред кандидатите. Председател на комисията, която се събра на 20 ноември, беше ръководителят на школата по рисуване „Наум Хаджимладенов” Иван Шуманов, а членове бяха Делян Василев /в. „Приятел”/, Иван Недялков, Петя Ахчийска /представител на Община Самоков/ и Анна Манова /в. „Самоков 365”/. Те имаха трудната задача да изберат най-оригиналните картини, да оценят техниката на изработката, да следят дали е спазена тематиката на конкурса. Приготвени са три поощрителни награди и три основни.

Награждаването ще се състои на 28.10.2017г. /събота/ от 12:00 часа. А най-добрите картини ще бъдат наредени под формата на изложба на сцената на залата в Дома.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close