Боровец

116 отличници от Софийска област прекараха незабравими дни в Боровец

Самоков 365

116 момичета и момчета от Софийска област прекараха незабравими дни в Боровец и се докоснаха за пръв път до магията на планината. Децата отседнаха във вила “Горска поляна”, която в началото на лятото беше предоставена за безплатна почивка от областния управител Илиан Тодоров. От предложението му се възползваха 9 общини – Антон, Ботевград, Елин Пелин, Етрополе, Костенец, Пирдоп, Правец, Мирково и Челопеч. „Бороспорт“ също стана част от благотворителната инициатива, като предостави карти за кабинкова въжена линия „Ястребец“, за да могат учениците да видят Рила отвисоко и да усетят планинарския дух.

dav

Момчетата и момичетата, които почиваха в „Горска поляна“, бяха от социално слаби семейства, с отличен и много добър успех. Те прекарваха по три дни в луксозната обстановка на вилата и имаха възможността да се забавляват, да се запознаят с православните ценности и да пътешестват в Рила. В програмата бяха включени много игри, посещение на „Царска Бистрица“, конна езда, плуване, разходки.

– Много от децата се качиха за пръв път в планината и бяха наистина впечатлени – каза Валентина Вранчева, учител в основно училище „Христо Ботев“ от Равно поле. – Някои от тях за пръв път излязоха от родните си места и за тях това беше невероятно изживяване. Всички са много доволни, защото условията са отлични. Имаше много желаещи да дойдат и изборът беше труден. Но сега ще се върнат отпочинали и мотивирани да учат още повече и да се изявяват.

От областната управа обещаха и следващото лято да предоставят на момчетата и момичетата възможността да почиват в „Горска поляна“, а „Бороспорт“ отново ще подкрепи инициативата.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close