ОбществоРегионалниСамоков

109 ученици участваха в Световния ден на предизвикателството

„Самоков 365“

За пореден път Община Самоков се включи в Национална спортна проява Световен ден на предизвикателството – 2022, който се организира от Българска федерация спорт за всички за 29-ти път, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“. Проявата бе част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 -2024”.

В инициативата, която се проведе в двора на СУ „Никола Велчев“, се включиха 109 участници, които в продължение на час и половина практикуваха различни двигателни активности – бягане, ролкови ски, щафетни игри, упражнения за бързина, ловкост и координация, каране на велосипед, ходене пеша, упражнения за сила и издръжливост. В края на проявата на принципа на томболата бяха раздадени тениски, предоставени от Българската федерация спорт за всички.

Национална  кампания Световен ден на Предизвикателството 2022 цели да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната  възраст, пол, социален и здравен статус.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close