ОбществоРегионалниСамоков

100 – годишен юбилей отбеляза Радка Георгиева от Ново село

„Самоков 365“

Днес 100-годишен юбилей отбеляза Радка Георгиева от самоковското Ново село. За да я поздравят за хубавия повод се събраха роднини, близки и приятели на възрастната дама. Кметът на Самоков инж. Ангел Джоргов също уважи събитието като поднесе на баба Радка почетен плакет от Община Самоков, поздравителен адрес и букет с цветя.

„Казват, че да остарееш е благословия. Житейският път е осеян с препятствия, преживени прекрасни моменти и мигове, които човек дълго ще помни. Казват, че животът се измерва не с вдишвания, а с моментите, които спират дъха, затова са спомените, но винаги, някъде там, всеки един човешки живот се съхранява като летопис на съдбата и там има от всичко по-малко. Защото прекрасните моменти са радостта, заради която живеем, а лошите са само, за да оценим добрите“, се казва в поздравителния адрес.

Столетницата бе поздравена от председателя на местното читалище Бойка Михайлова, която ѝ подари питка.

Радка Георгиева има две деца – дъщеря и син, който е покойник, четири внука, шест правнука и четири праправнука, разказа дъщерята на столетницата Иванка Георгиева. Тя пожела на всички здраве и допълни, че майка ѝ е много трудолюбив човек. „Майка ми работеше в няколко фабрики в града, обичаше и селската работа“, посочи Георгиева и каза, че баба Радка е пример за младото поколение.

На юбилея присъства и 95-годишната сестра на столетницата.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close