Култура

10-годишен юбилей на музея по екология в СОУ „Отец Паисий”

souЗоя Станкова

И се връщам десет години назад, давайки си сметка как човек трябва да се гордее с училището си и с хората, които са направили от него достойна личност, защото в живота може би само учителите са тези, които единствено му дават, а не вземат нищо от него.

Десет години… Едно толкова близко и толкова далечно време. Време на спомени. Време, когато госпожа Емилия Бонева е възпитавала в нас, членовете на еко-клуб „За чиста България”,  любовта и грижата към природата, както и отговорността към здравето ни…

 

НАЧАЛОТО

Клубът ни по екология,

направи си музей единствен
по рода си в България.

Музеят е най-красивият!

Работиха задружно всички
като работливи пчелички,

подредиха старателно те
и със себе си гордеят се.

И поставиха плакати те:

„здравословен живот изберете”,
„не пийте, не пушете”,

„здравето си вий пазете”.

Навръх Световния ден на екологията – 5 юни, музеят по екология в СОУ „Отец Паисий” посрещна своя десетгодишен юбилей! Време, достатъчно за утвърждаване и същевременно предразполагащо към нови амбиции, успехи, иницитиативи и задължаващо не малко пред обществеността.

С много топли думи директорката на училището Лили Минкова приветства гостите на събитието, колегите и учениците си, а Емилия Бонева взе думата с огромно вълнение, като представи  гостите и част от уважилите събитието тогавашни свои ученици, с които е създаден музеят.

Прочетоха се поздравителни адреси, а думата взеха и част от гостите на тържеството.
Разнообразна, образователна и паралелно с това забавна програма бяха подготвили учениците от средното общообразователно училище. Изявиха се децата от детската вокална група с ръководител Силвия Ненова, а също и децата от танцовия състав, които не просто танцуваха, а с не малка доза артистизъм театрализираха по своему танците си. Имаше организиран конкурс за най-интересен еко-костюм, а победителят спечели за класа си сладко лакомство – торта.
След тържеството последва скромен коктейл в училището, на който възпитаници на Христо Христов – учител по български език и литература в СОУ „Отец Паисий”, от школата му по китара поздравиха всички учители и гости.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close