ОбществоРегионални

10 са заразените с коронавирус в Самоков

Самоков 365

Продължаваме да следим със засилен интерес ситуацията с доказаните и потвърдени случаи на Covid-19 в Самоков.  Общо 10 са положителните проби на брой като обхващат установените 8 носители на вируса във Вътрешното отделение на МБАЛ-Самоков, за които вчера ви съобщихме и още двама в града. Едната от тях е на жената от касата в хранителен супермаркет, станала също обществено достояние.

„Справянето с пандемията не е спринт, а дълъг маратон” – съобщи председателят на сформирания Кризисен щаб д-р Кр. Ковачка, визирайки общата отговорност в борбата с коронавируса. Такава обаче все по-често ще липсва, особено след разхлабването на мерките. Красноречиво доказателство е, че в някои от магазините няма дори поставени дезинфектанти. Безумният екшън с мъжа от Долна баня, заразил осем човека и избягал от лечебното заведение е друг пример.

Към днешна дата ситуацията е без промяна. Пациентите във Вътрешно отделение, поставено под карантина, са спокойни. Преди изписване те ще бъдат задължително изследвани, съобщи управителят на лечебното заведение – д-р Кр. Ковачка. Очакват се резултатите от взетите 39 проби на настанени в отделението и медицинските сестри, работещ по проект „Патронажна грижа” към Община Самоков. В добро състояние е и заразеният медицински персонал – един лекар и две сестри. Като цяло „МБАЛ-Самоков” продължава да функционира в обичайния си ритъм при спазване на санитарно-хигиенните мерки.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close