ЗлободневноРегионалниСамоков

10 са диагностицираните с Ковид – 19 за изминалото денонощие

“Самоков 365”

10 души са диагностицирани с коронавирус на територията на община Самоков през изминалото денонощие. Четирима са оздравели, двама са починали.

За последните 24 часа нови 41 лица са поставени под карантина, на 15 е изтекла карантината. Общия брой на лицата под карантина към тази сутрин е 247, което е с 23-ма повече от статистиката от вчерашния ден.

Активните лица към данните от тази сутрин на територията на Самоков са 346. От тях 46 са в болница, а триста са на домашно лечение. Ако проследим данните по седмици от началото на ноември ще се види, че броят на активните лица расте, като цифрата от тази седмица е удвоена, спрямо началото на ноември, когато са били 176. Така за седмицата 3-9 ноември общия брой на положителните PCR тестове е бил 72, като за седмица цифрата на активните лица се покачва с 54 и броят на активните лица за седмицата достига 230. 16 са оздравелите. За седмицата има двама починали.

В периода 9-16 ноември са отчетени 103 положителни PCR теста, като броят на активните лица нараства със 77 спрямо първата седмица на ноември  и те стигат цифрата 317. На 16 ноември цифрата на диагностицираните от началото на извънредното положение за Самоков премина 600.  За седмицата оздравели са 14 души, а битката с болестта са загубили двама. Изминалата седмица бележи понижаване и положителните PCR тестове са почти наполовината, спрямо данните за предходната – 53. Положителна е и статистиката за хоспитализираните, които са с шест по-малко в сравнение с началото на седмицата. За съжаление тази позитивна статистика не се отразява в броя на активните лица и те към тази сутрин са 346 или с 28, повече от данните за миналата седмица. Трима са починалите с коронавирус инфекция за изминалата седмица. Прогресивно нараства и броят на карантинираните лица, като към тази сутрин под карантина са 247 лица, като за изминалата седмица цифрата е нараснала с 55. За седмицата  3-9 ноември са карантинирани 81 лица, за периода 9-16 – 200, а през изминалата седмица – 120. От началото на ноември до момента карантината е вдигната на 430 лица. Обобщените данни към тази сутрин показват, че общия брой на диагностицираните с коронавирус в община Самоков от началото на извънредното положение достигна цифрата 654. От тях 285 са излекувани, 19 са починали.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close