Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Школите по пиано и акордеон към Читалището изнесоха коледен концерт

Анна Манова

Децата от школите по пиано и акордеон към читалище – паметник „Отец Паисий – 1859” представиха какво са научили през годината на специално подготвения за случая коледен концерт. Той се състоя на 17 декември /понеделник/ от 18:00 часа. Водещ на концерта бе Ралица Стоянова.

Първи се изявиха учениците от музикалните класове по пиано, под ръководството на Борис Георгиев. Концертът започна с поздрав към всички присъстващи от най-малката възпитаничка на школата Леа Цури. И макар пианото да беше доста по-голямо от нея тя успя да покаже, че е научила музикалната стълбица и „Мила, моя мамо”. След нея по музикалната стълбичка уверено се изкачиха Гергана Василева /”Есен в гората” и английска приспивна песен/ и Мария Крамарска /”Тихо се сипе първият сняг” и хорце/. От момчетата пръв се представи Иван Хаджийски /Етюд/, а след него „Тема с вариации” по Парашкев Хаджиев изпълни  Калоян Сарафиев. „Менует” от Хайдн изсвири Горан Сарфиев. На рояла се изявиха още Йоан Джабиров, Божидара Пашова, Симона Чакалова. Мариета Димитрова, от групата на по-големите, се включи освен с изпълнение на пианото и с две френски песни. Коледната изява на музикантите от школата на Борис Георгиев приключи с тема с вариации, изпълнена от Надежда Крумова.

Концертът продължи с акордеонистите от класовете на Георги Машов. И тук началото бе поставено с най-малката възпитаничка Християна Иванова. Виртуозност на инструмента демонстрираха Николай Шаклев, Мария Йорданова, Иван Милошев, Радослав Даганов. Николай Йорданов се представи в дует със своя преподавател Георги Машов. Те заедно изпълниха „Хубава си моя горо” и „Малка мома цвете брала” със солистка Мария Иванова. Наниз от кръшни български хора изпълниха в дуети Радослав и Георги Даганови, Георги Даганов и Георги Машов, Димитър Рогачев и Николай Петров, Адриан Чучуков и Георги Машов.

За всички талантливи самоковски деца Дядо Коледа намери по една добра дума и им поднесе подаръци като зрител от най-първия ред. Родители и близки изпратиха децата с много аплодисменти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close