Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Шестото издание на „Принц и принцеса” окичи с ленти и корони красиви и талантливи самоковчета

„Самоков 365”

В препълнената зала на Младежки дом – Самоков, благодарение на любезното домакинство на директора Латинка Щъркелова, се проведе за шести път конкурсът „Принц и принцеса на Самоков” – част от националната верига „Принц и принцеса на България”. Това е ежегоден регионален детски конкурс, организиран от Арт компания „Нови звезди”, който вече може да се похвали с традиции в нашия град. Децата на Самоков подкрепят инициативата на компанията против насилието над деца, което се осъществява под мотото: „Александра – принцесата ангел”. В конкурса могат да участват деца между 4-16 години. Като предварителният кастинг се проведе на 24 април, а самият конкурс и награждаването бяха на 27 април /петък/ в салона на Младежкия дом в града.

Тазгодишните кандидати бяха във възрастовия диапазон 3-15 години. Най-малкият участник беше тригодишната Виктория Босева, а на най-голямата Флора Павлова. Между предимно момичешкото участие имаше и трима кавалери. Красивите претенденти за корони и ленти бяха разделени в три възрастови категории. Самият конкурс премина под надслов „Моя страна, моя България”, като в начало всички участници се появиха на сцената с брандирани тениски и трибагреници. А най-вярната публика, съставена от майки, татковци, баби, дядовци и близки, аплодираха децата. Това беше първият тур, в който се представиха пред аудиторията. Във втория те имаха възможността да покажат своите таланти – стихчета, песни, модерни танци, та чак до… партия на шах. Всички се бяха постарали много. Децата впечатлиха с появата с национални носии, развяването на българския трикольор, българските хора, изпълнението на песни и знаенето наизуст на патриотични стихове. Внесоха много усмивки и цвят в петъчния ден. В последния тур участниците дефилираха с официални тоалети.

Специално детско жури, съставено от миналогодишни победителки и носителки на престижни ленти и корони – Виктория Шукейн, Доника Баракова, Елена Несторова, Виктория Кленова и Християна Стефанова, оценяваше самоковските деца. Бяха подготвени и отделни ленти от партньорите на събитието – вестниците „Самоков 365”, „Приятел”, както и от Младежки дом и „Кати денс”. Деветгодишният Иван Босев стана новият принц на Младежкия дом, като лентата лично му беше връчена от Латинка Щъркелова. Яна Николов /6г./ беше избрана за лице на вестник „Самоков 365”.

Седемгодишната Камелия Айдарова се окичи с лентата на вестник „Приятел”, а четиригодишната Николета Панева получи награда за участие към голямото танцово семейство на Катрин Митева.
„Принцеса на Самоков 2018” стана тригодишната Виктория Босева, тя взе и наградата на публиката с общо събрани 141 гласа. Най-голямата участничка Флора Павлова /15г./ си тръгна с лентата „Тийн принцеса на Самоков” 2018. Второто място „Принцеса на Самоков” си разделиха Рая Добрева /6г./, Александра Александрова /6г./ и Никол Айдарова /7г./. С първото място се окичиха Даная Мирошниченко /4г./, шестгодишните Виктория Маркова и Божидара Брейчева, както й Инна Макова /7г./, Виктория Василева /9г./ и Мария – Анджела Красимирова /12г./. Наградата на детското жури беше връчена на четиригодишната Николета Панева. „Принц на Самоков 2018 гран при” беше за Даниел Бързанов /7г./ Категория грант при при момичетата беше връчена на Николета Панева, Яна Николова, Андреа Домишлярова /7г./, Камелия Айдарова, Мая Вечева / 11г./ и Мария Чорбаджийска /11 г./На финала бяха изведени две двойки, които грабнаха титлата супер гран при – Иван Босев и Маргарита Бочева, както и Виктор Вечев и Марина Бочева.

Всички си тръгнаха с награди, ленти и корони. От името на Доника Баракова участниците получиха специални подаръци. За лакомствата се бяха погрижили сладкарница „Захарно петле” и фирма „Си комерсиал 7”. Всички деца получиха покана за участие в Националния фестивал „Принц и принцеса на България”, който ще се проведе от 2-5 юни в курорта Албена.

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close