Култура

Чудни моменти се изписват с емоции в детския отдел на Общинската библиотека

Зоя Станковаvakanciq w bibl

Приказка! Така го определям аз като човек станал част от тези чудни моменти.

Малка летна приказка са дните в Детския отдел на Общинска библиотека „Паисий Хилендарски”.  Библиотечните служители създават и предоставят, чрез книгите и всички останали разнообразни, богати на идеи, творчество, изявяване и изразяване занимания, един различен свят за най-малките наши съграждани. Свят пълен с думи, игри, забавления. Свят пълен със съкровища, които очакват да бъдат намерени от малчуганите. Свят пълен с познанства. И всичко това на фона на детската чистота и дестката потребност – да бъдат полезни и да създават по своему обикновени неща, които можем да определим и до някъде като чудеса, които възрастните са забравили, че съществуват.

За децата средата, която им се осигурява в библиотеката – различна и необятна, е необходимост. Те са жадни за всичко ново и необятно и отпиват на големи глътки, каквото им се предостави. Те са копнеещи за внимание и нетърпеливи да творят. Те не просто са бъдещето, а сега, в настоящето, са по-светлата и неопетнена част от нас.

Децата са глътката чист въздух, която е нужна на хората, за да бъдат по-добри, човечни и усмихнати в днешния, в утрешния ден и във всички бъдещи дни, замърсени от натрупаните негативи!

И нетипично ще си позволя да завърша с едно изречение – обръщение към всички мои нови малки и по-големи приятелчета, които с желание и ентусиазъм посещават Детския отдел на библиотеката – милички, съхранете се все така чисти в общуването, смели в делата, търсещи, възхищаващи се и обичащи, защото най-голямата ценност в живота е детството!

А всички ние, порастналите деца, нека преоткрием детството, за да  видим себе си и околните по-искрени, обичащи, търсещи и усмихнати!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close