Регионални

Читалище „Младост – 2003“ гостува в телевизия Скат по случай своята петнадесетгодишнина

Жанета Димитрова

Съставите към читалище „Младост-2003“ гостуваха с предаването „От българско, по-българско“ с водеща Галя Асенова. Причината е отбелязване на петнадесетгодишнината от дейността на читалището. Това е второто им гостуване в предаването и трето в националната телевизия.

В програмата взеха участие  школите към читалището –  по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов“, с ръководител Иван Шуманов, школата по китара „Акустика“, с ръководител Христо Христов, музикална формация „Камбанки”, с ръководител Евтимия Несторова и танцов ансамбъл „Самоков”, с ръководител Станислав Крумов .

Школата по рисуване представи своите икони тематично свързани с идеята на предаването, поставяща акцент върху българското. Наградени бяха художниците Карина Стоименова, Денис Стоянов и скоро завършилият художественото училище в Казанлък – Благовест.  В ефира на телевизия Скат участниците показаха иконите, с които се представиха на Биеналето на църковните изкуства във Велико Търново, което е предназначено за професионални художници. Участниците допуснати в него са предварително селектирани, а за ръководителя на школата – Иван Шуманов, това е второ участие на Биеналето. През изминалата година в него за първи път участват детските школи на Самоков, Севлиево, Трявна и Търново.

Подготовката за предаването коства на съставите множество репетиции и ден подготовка преди двучасовия ефир.  Участието им бе излъчено на живо по телевизия Скат, а участниците обраха оваците на публиката със своите изпълнения. Една част от художниците – посетиха интересни изложби, галериите на “Шипка 6” и Националната художествена академия.

„Представянето беше прекрасно, всички бяха много добре подготвени, а гостуването ни в „От българско, по-българско“ ни донесе само приятни емоции“, сподели председателят на „Младост-2003“ – Лилия Шуманова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close