ОбществоРегионални

Четирима самоковци на младежки обмен по линия на Ротари

Самоков 365

За поредна година РК-Самоков организира, финансира и изпрати 4-ма ученици от Самоков на международен обмен по линия на Ротари интернешънъл за две седмици в различни страни. Президентът Петрун Вардаров не скри задоволството си и своята радост, че подобни инициативи се случват и стават факт за поредна година. Във вторник /8 октомври/ младежите се отзоваха на поканата от самоковските ротарианци, за да споделят впечатленията си от първо лице.

Незабравимо се оказва лятото за 18-годишната Анастасия Вукова. Неведнъж сме ви разказвали за нейните интереси в областта на изобразителното изкуство. Тя беше на спортно-културен лагер в Норвегия, заедно с други деца от Европа и Индия. Анастасия разказа, че определено не са си губили времето, изпълнено с различни забавни моменти и предизвикателства – каране на кану каяк, скално катерене, планински риболов и др. Младежите са успели да обменят опит с ротари клубове от Осло, Стоке и др.

На обмен по линия на „Ротари” в Белгия и Холандия беше Мартин Шишков. 17-годишният младеж сподели, че в неговия лагер са били деца от Европа, Северна Америка и Индия, отдадени на занимания в областта на арт изкуството, културата и спорта съчетани с посещение на градовете Брюксел, Рюж, Бреда и др. Нещо интересно и вълнуващо е късометражният филм, който успяват да заснемат.

В групата попада и 18-годишният Добри Терзийски, който пътува до Италия. Заедно с останалите ентусиасти – от Бразилия, Австралия и Европа попадат в историческия град Бергамо, а основните занимания там са тенис на корт, колопоходи и изкачване на върховете в близката планина.    Основните занимания са спортно и културно ориентирани в историческия град Бергамо. С вълнуващи впечатления от Турция /Бешикташ/ се прибра и 17-годишният Атанас Колев.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close