ОбществоРегионални

Хотелиери и заинтересовани изложиха пред вицепремиера Марияна Николова проблемите на Боровец

Самоков 365

В края на миналата седмица кметът Владимир Георгиев, ръководството на „Бороспорт” АД, Сдружението на хотелиерите, почетният гражданин на Самоков – Петър Попангелов и други заинтересовани лица се срещнаха със зам.- министър – председателя Марияна Николова, за да обсъдят настоящето състояние и бъдещото развитие на курорта Боровец. На дневен ред бяха поставени основни проблеми, чието разрешаване не търпи отлагане. Председателят на Сдружението на хотелиерите в Боровец запозна зам.-министър-председателя с инициативите за привличане на туристи – “Магията на Рила” и БороРок. Общо беше становището, че трябва да се пристъпи час по-скоро към реализацията на проекта за “Златния триъгълник”, който ще даде една друга визия и функционалност на курорта. Не остана подмината и актуалната ситуация с паркирането, като дори се коментира изграждането на буферен паркинг и превозването на туристите с шатъли. Хотелиерите засегнаха и казуса с недостига на работна ръка. Г-жа Николова каза, че в момента се изготвя списък със защитените професии. От друга страна ще се помисли и за смекчаване на процедурата по наемане на работна ръка извън страната.
Общинският съветник Емил Николов постави въпроса за плановите разработки, направени от Община Самоков за Боровец, които са се сблъскали с редица бюрократични спънки.
Г-жа Николова прояви сериозен интерес към възможностите да се предлага повече автентична българска кухня в курорта, както и да се акцентира на туровете за културно-историческите забележителности. Коментиран беше и предстоящият летния сезон, където трябва да се създадат повече атракциони и възможности за туризъм, за да се активизира курорта през цялата година
Срещата се оказа изключително ползотворна, тъй като по всички поставени проблеми се говореше конкретно и се коментираха варианти за разрешаването им. В тази връзка предстои да бъдат предприети различни инициативи, конкретни действия и срещи. Всички се обединиха около тезата, че за да се развива курорта трябва да се обединят местна, държавна власт, бизнеса и хотелиерите. Без съвместните усилия на всички, това няма как да се случи.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close