Спорт

„Холандците” детронираха шампионите

machМариян Гребенчарски

На 14/15/16 август се проведе турнир по футбол  по случай празника на Самоков. Спортен комплекс „ Самоков”  и Общината съвместно организираха и направиха така, че три дни в Самоков „цар футбол” да бъде господар.

Турнирът се проведе в две фази: групова фаза и директни елиминации. В турнира първоначално се записаха 15 отбора, но в последния момент заявилият желание да играе отбор на „МФК Титаните” -София се отказа. Останалите 14 тима бяха разделени на 3 групи по четири отбора и една група с три отбора. Първите два тима се класираха за директната фаза на елиминациите. След изтеглен жребий, в присъствието на капитаните на отборите и същинския организатор, Георги Георгиев бяха определени групите.

Група А
1.”Резервите”
2.”Анонимните”
3.”Хавана Клуб”
4.”Победа”

Група Б
1.”Извратените”
2.”МФК Титаните”
3.”Енергетик”
4.”Холандците”

Група С
1.”Джийзъсите”
2.”Миньор”
3.”Елит”
4.”Отряд 69”

Група Д
1.”Аспарух”
2.”Черният делфин”
3.”Дефектед”

След изиграването на двубоите от груповата фаза се определиха осемте отбора, които продължават в следващата фаза. Отборът шампион от миналата година „Джийзъсите” без никакъв проблем спечелиха групата си. Други два отбора, които без проблеми прескочиха трапа наречен групи бяха „Резервите” и „Холандците”, с пълен актив от 9 точки. Останалите четири отбора, които продължиха участието си в заключителната част на турнира бяха „Победа”, „Елит”, „Енергетик” (Сапарева баня) и отборът на „Черният делфин”. Четвъртфиналните двойки бяха определени след изтеглен жребий, който отреди доста тежки сблъсъци в толкова ранна фаза на турнира.

 

Четвъртфинални срещи

„Резервите” 0-1 „Черният делфин”

Двата отбора се вкопчиха в здрава битка още от началото на двубоя. В крайна сметка в цялото надлъгване краен победител излезе отборът на „Черният делфин”. Те станаха първият полуфиналист в турнира.

„Елит” 1-1 „Холандците”  2-3 след изпълнение на дузпи.

В този двубой отборите се оказаха изключително равностойни, за да определят победителя те бяха принудени да си бият дузпи след 1:1 в редовното време.

Аспарух 0 : 0 Победа23 след изпълнение на дузпи.

Подобно на предишната среща „Аспарух” и „Победа” не успяха да се победят и отново нещата се решиха с изпълнение на дузпи.
Джийзъсите 6 : 2 Енергетик

В този мач миналогодишният шампион „Джийзъсите” показа много добра отборна игра. В момент от срещата те изоставаха с 1:2 в резултата, но момчетата се събраха и успяха да изравнят резултата и да я затворят с голяма разлика 6:2.

От турнира оставаха четирите най-важни двубои, двата полуфинала, малкият финал и последната финална среща.

Жребият отреди отборът на „Холандците” да срещне коравия тим на „Победа”. Въпреки здравите единоборства и битката за всяка педя от терена, „Холандците” спечелиха категорично с 8:0 и станаха първият финалист в надпреварата.

Във втория полуфинал, „Джийзъсите” се наложиха категорично с 8:2. „Черният делфин” успяваше да върне интригата с две попадения, но това бе всичко в този мач. Така се оформиха и двойките за последните два мача.  В спора за третото място щяха да излязат два отбора готови за битка „Победа” и „Черният делфин”. Срещата започна много интересно като двата отбора се „хвърлиха” в мача, но „Победа” бяха по изморени и отстъпиха физически на противниците си. Срещата завърши с резултат 4:2.

Финалната среща бе изключително интересна и оспорвана. Холандците с изключително силната си игра в защита и бързите решения в нападение, успяха да детронират миналогодишните шампион.

„Холандците” 2-0 „Джийзъсите”

Награждаването се състоя веднага след изиграването на финалната среща. Голмайстор на турнира стана Антон Георгиев с 14 попадения, купата бе връчена от зам.-кмета на града Васил Сайменов. Купата за феърплей бе връчена от Сия Шехтанова на Васил Вардаров („Джийзъсите”). Шампионите бяха наградени от градоначалника Владимир Георгиев и под дъжда, който се изсипа над града, момчетата от отбора на „Холандците” излязоха за обща снимка.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close