Любопитно

Хелуин в НУ „Станислав Доспевски”

Dospevski1 (1)Анелия Балабанова 

Прелистим ли и последния лист от календара на октомври, значи е настъпил дългоочакваният и любим ден за много малчугани – Хелоуин. Празникът беше отбелязан в аванс в НУ „Станислав Доспевски”. По инициатива на преподавателките по английски език – Детелина Биволева, Гергана Шейнова и педагогическия съветник Катя Янакиева, част от учениците от 2, 3 и 4-ти клас си спретнаха весел и запомнящ се хелоуински карнавал. Празникът, известен още и като Вси светии е с широкозастъпен във Великобритания и е хубаво децата, изучаващи английски език да бъдат запознати с традициите, за да добият по-ясна представа.

Някои от учениците се включиха в организираното мероприятие с красиво изработени тиквени фенери, други с красиви маски и костюми, а трети с песни, стихове и сценки, пресъздаващи легендата за тиквения Джак. Жури от ученическия парламент заседава и определи победителите, изработили най-ефектния тиквен фенер и тези с  най-атрактивния  костюм. Всички участници получиха лакомства и грамоти и си тръгнаха видимо доволни. През изминалата седмица същите тези ученици – от 2, 3 и 4 клас бяха поканени от г-жа Шейнова в компютърния кабинет, където пък имаха възможността да изгледат презентация, посветена на народните будители, създадена от Георги Ганджулов – ученик от 4-ти „а” клас.

Така в рамките на няколко дни малчуганите обогатиха познанията и представите си за две толкова различни традиции, които по един или друг начин намират отражение и място в нашия живот.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close