Самоков

УЧЕНИЦИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ-САМОКОВ ОТНОВО НА РАБОТА

ptgЗа трета поредна година Професионална гимназия по туризъм работи по проект BG051PO001-3.3.07-0001 „Ученически практики“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Бенефициент е Министерството на образованието, младежта и науката чрез дирекция „Образователни програми и образователно съдържание“.

В проекта са включени 18 ученици от 11 и 12 клас, със специалности „Организация на туризма и свободното време“ и  „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“ . На 4 декември 2014 година беше първият им работен ден на реални работни места, осигурени от 8 фирми-партньори: ОП „Маркетинг, туризъм и туристически дейности” , „Рила Боровец” АД ,  „Самоков – Боровец” АД ,  „ДИЕЛ-2008” ООД ,  „Марси 12” ЕООД и др.

Работните  места са съобразени със специалностите  в ПГ по туризъм  и са в  хотел „Рила” и хотел „Самоков”  в курорта Боровец,Туристически информационен център,  клуб хотел „Кокошкова къща” , механа „Старата къща” в гр. Самоков и др.

Учениците работят по график, извън учебните занимания,  и с подкрепата на  наставниците повишават своите професионални умения, подобряват компетенциите си за адаптация на работното място и за работа в екип. За изработените 240 часа  всеки ученик ще получи сертификат за успешно приключенапрактика и възнаграждение по проекта.

ПГ по туризъм – гр.Самоков

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close