Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Ученици от ПГ „Константин Фотинов” подредиха интересна изложба на картини, изработени с писец

Анна Манова

Интересна изложба на картини, изработени с писец, показаха в началото на седмицата /12.02.18г./ малките гимназисти от ПГ „Константин Фотинов”. Изложбата „Нашите вълшебни животни” е подредена в Общинска библиотека „Паисий Хилендарски”. Тя е част от заниманията в кръжок „Арт работилница” към училището, който е под ръководството на учителката по история Даниела Ковачка. В него активно участие взимат 21 деца от 5 и 6 клас.

Картините изобразяват разнообразието на животинския свят – от котки и кучета, през коне, лъвове, вълци, лебеди, мечки и панди. Те са изработени върху листа на сребърна основа с тънък писец. При този тип картини водещи са прецизността при очертаването на тънки контури до получаването на завършен вид. Ако ръката не бъде достатъчно внимателна картината за минути може да се разкъса или зацапа. Около две седмици малките ученици са се старали да създадат разнообразие от арт изображения, събрани в една наистина различна изложба. Общо 17 на брой са изработените от учениците творби.

„Арт работилницата е мястото, където учениците свободно могат да разчупват своето въображение, да правят експерименти и да откриват какво могат да направят със собствените си ръце и с подръчни материали. Това, което виждате изложено от тях е достатъчно да потвърди думите ми. Нарекли сме я „Нашите вълшебни животни” заради упоритостта на учениците и заради работата им с писците. По този начин се стига до този вълшебен резултат”, подчерта ръководителят на кръжока Ковачка. Тя благодари за любезността на домакините, а именно самоковската библиотека. Самите занимания в кръжока са изнесени извън класната стая, провеждат се в Детския отдел на самоковската библиотека. Даниела Ковачка побърза да поздрави и младия самоковски талантлив художник Радослав Генев, който също беше гост, дошъл да уважи труда на учениците. На мероприятието присъстваше и директорът на ПГ „Константин Фотинов” г-жа Симитчийска, която също не спести хубави думи по повод старанието и получените резултати от страна на малките гимназисти и тяхната ръководителка.

Изложбата „Нашите вълшебни животни” е част от кръжок „Арт работилница” към ПГ „Константин Фотинов”, който се провежда по проект „Твоят час”. Тя ще остане в библиотеката една седмица / до 19.02./.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close