Самоков

Ученици казаха „НЕ” на насилието. Изписаха го с телата си и пуснаха балони

Анна  Манова

20161104_102930

Днес /04.11/ в двора на училище ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, по време на голямото междучасие /10:20 часа/, учениците се обявиха против насилието. Това стана с организиран флаш моб, в който участие взеха петите класове, заедно с техните класни ръководители и учители по физическо възпитание. Идеята беше учениците да изпишат с телата си „НЕ!”, да го извикат гласно и да пуснат цветни балони, отново съпроводени с надписа „Не на насилието”.

20161104_102932

Инициативата, която се провежда в едно от най-големите основни училища на територията на общината, е с продължителност от 1 до 19 ноември. Като в цялостната кампания – „Не на насилието в училище”, са включени различни дейности, под ръководството на учители от училището – изготвяне на табла, занимания в час на класа, изложба, рисунки върху асфалт, хоро в двора на училището, фотоизложба, спорни мероприятия, песни. Целият месец ще мине под знака на това да се обясни на децата какво е агресията, да не бъде прилагана в и извън училище.

Наред с тази кампания, ОУ „Митр. Авкс. Велешли” стана част и от партньорството на БНТ и МОН, която включва подкрепяне на българската песен, която ще бъде изпълнена от малката Лидия Ганева, на Детската Евровизия. В писмо от зам.-мин. на образованието Д. Стаматов, изпратено до всички училища е декларирано, че МОН подкрепя тази песен. От 1 ноември, в продължение на целия месец, песента „Вълшебен свят”, ще звучи като училищен звънец в голямото междучасие. Това е първото училище в града, застанало веднага зад тази идея. Текстът на песента също е прикачен в писмото от зам.-министъра, с цел децата да го разучат. „Макар че ние не можем да гласуваме за нашата българска песен в Детската Евровизия, поне е важно да подкрепим таланта на едно българско дете”, подчерта директора на учебното заведение Ирена Коцева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close