КриминалниОбщество

Учениците от ОУ „Христо Максимов” видяха през обектива Самоков като магичен и обичан

Анна Манова

Учениците от ОУ „Христо Максимов” успяха да уловят под формата на фотографска изложба и мултимедия всички разновидности на Самоков. Това се случи в петък – 16 юни в Ритуалната зала на града като част от представително мероприятие по проект „Твоят час”. А участници бяха учениците от групата „Фотография, фоторедактиране и компютърен дизайн” с ръководител Боряна Спасова. Темата на мероприятието беше „Самоков – магичен и обичан”.

Началото на събитието беше поставено от талантлива Маргарита Бочева, която изпълни адаптиран текст за Самоков, което въведе в цялостната атмосфера на самото мероприятие.

С много позитивизъм и добро чувство към родното място малките фотографи бяха запечатали красиви кадри, представящи различните лица на Самоков-  „Самоков – преди и сега”, „Самоков денем и нощем”, „Нощен Самоков”, „Самоков през моите очи” и пр. Старанието на учениците и ръководителката им Спасова се пролича в подготвената мултимедия, презентации и брошура. Като наред с тях бяха експонирали изложба на колажи, в които бяха направили една своеобразна разходка във времето и показаха различни исторически и културни обекти от града преди и сега.

 

Най-интересната част беше обявеният конкурс за снимка, в който участие взеха девет от децата в групата по фотография. Като всеки един от тях представи по пет избрани свои кадри на мултимедията пред присъстващите. А за да отличат кой се е справил най-успешно с улавянето на някой миг под формата на снимка се бяха заели жури в състав: Ангелина Вангелова – секретар на Община Самоков, Люба Кленова – зам.-кмет на Община Самоков и Андрей Домишляров – професионален фотограф и графичен дизайнер. Бяха определени две направления – „Красотата на природата в Самоков и околността” и „Непреходната красота на Самоков през моите очи”. В първата категория първото място взе Елена Иванова, второто беше за Даниела Димитрова, а третото Яна Филипова. Във втората категория първото място беше за Антония Митова, второто за Ивета Банкова и третото за Николай Петров. Учениците получиха грамоти, връчени от Ангелина Вангелова и си направиха снимки за спомен, които да добавят към богатия си фонд от фотографии.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close