Самоков

Уоркшоп за седмокласници в ПТГ „Никола Вапцаров”

Анелия Балабанова

Ученици от специалност „Икономика и мениджмънт”обучаваха ученици в рамките на организирания от ПТГ „Никола Вапцаров” уоркшоп за седмокласници. Целта на инициативата беше чрез забавни и интерактивни дейности момчетата и момичетата да научат повече за изграждането на житейски и социални умения, които да подпомогнат адаптацията им в училище и към социалната среда. Мотото учим се чрез преживяване, под формата на забавни занимания залегна в импровизираната работилница за идеи „Развивам се”. Тя се осъществи благодарение на преподавателките Биляна Стамова и Цветелина Николова и подкрепата от ръководството на училището в лицето на директора Георги Велев.

Повече от час гостуващите малчугани от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” се забавляваха, но и научиха полезни неща от своите ментори. Иновационният лагер стартира с презентации, изработени от ученици специалност „Икономика и мениджъмънт” – Даниела Секулова, Теменужка Богданова, Симона Кодова, Зорница Иванова, Йоана Даганова и Тодор, от които участниците можеха да почерпят идеи и съвети за етичните норми в общуването, затова как да бъдем успешни, дрескода в училище и др. Така по-лесно можеха да решат поставения казус, свързан с решаване на конкретни проблеми. Отборите, с помощта на техните наставници имаха възможността да изложат своите виждания свързани с учебно съдържание, професионално образование и работата с ученици. Предложенията бяха оценявани от представители на клуб „Развитие”. За победителите – екип 6 имаше и обещана награда – безплатна екскурзия.

Проведеният уъркшоп е само една малка част от реализираните иновативни инициативи. В рамките на сътрудничеството с „Джуниър Ачийвмънт” в ПТГ „Никола Вапцаров” се провежда ежегоден иновационен финансов лагер по предприемачество. Само преди броени дни беше отбелязана подобаващо и Световната седмица на парите /Global money week/. С успех бъдещите икономисти се включват и в националните инициативи – Мениджър за един ден, Националното състезание Социален иновационен лагер, Виртуално предприятие и много други. Работилницата за идеи беше още един начин, който да покаже на седмокласниците, вероятно голяма част и бъдещи възпитаници на ПТГ „Никола Вапцаров”, че ученето може да е забавно, интересно и полезно, а училището да се превърне в притегателно място за младите хора.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close