РегионалниСамоковСпорт

Три медала за СК по борба „Рилски спортист“ от МТ „Динко Петров“

„Самоков 365“

Самоковските борци се представиха отлично на МТ по борба за кадети „Динко Петров“, провел се в гр. Стара Загора. Клубът се завърна с три медала от участието си там, като надви силна конкуренция.

В международния турнир участие взеха общо 210 състезатели от 32 клуба. Сред тях бяха участници от Унгария, Косово, Молдова, Сърбия, а Турция и Македония се представиха с по два отбора.

Самоковецът Борислав Въжаров, който се състезава в категория 85 кг. в класически стил, при първата си среща загуби по точки от ЦСКА. А при втората победи конкурента от Сливен с туш. Така той успя да се класира втори.

На трето място на почетната стълбица се изкачи Илинка Стефанова, в категория 54 кг. В същата категория сили премериха 13 участнички. Стефанова загуби първата среща от Сърбия по точки /шампионка на турнира/. В репешажите победи съперника от Стара Загора с туш. В схватката за третото място успя да тушира представителка на Македония.

Габриела Сичанова спечели трето място в категория 66 кг. В нейната категория бяха 9 състезателки. В първата среща Сичанова загуби от Унгария по точки, в репешажа тушира състезателка от Унгария, а в битката за третата позиция победи конкрентката от Македония с туш.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close