Спорт

Три златни и един сребърен медал спечелиха самоковските гимнастици в Словакия

aerobikataСамоков 365

Състезателите на самоковският клуб по аеробика завоюваха 3 златни и един сребърен медал, съчетани с няколко призови класирания в челните финални осмици по време на силния международен турнир в Словакия. 15- годишният Ангел Казаков се превърна в героя на СК „Самоков” във втория за неговите състезатели турнир за сезона, завоювайки 3 златни отличия – индивидуално, в двойка с Анита Гаврилова, в тройка, в която освен тях двамата играе и Синтия – Мари Ангелова. Синти съумя да превъзмогне болката от контузията на коляното и се окичи със сребърен медал при девойки 15-17.

Обезпокоително бе състоянието на няколко души от отбора – вирусни неразположения, травми и контузии, но явно силата на духа, в тези крехки наглед момичета и момчета, взе връх. Повечето от самоковските гимнастици успяха да влязат във финалните осмици и да заемат челни места сред повече от 200 състезатели от 15 нации, разполагащи с най-добрите състезатели по спортна аеробика.

Клуб „Самоков” се включи със съчетания в категориите индивидуално, двойки, тройки и групи във възрастите 9-11, 12-14, 15-17 и 18+ години, общо с 13 гимнастици. Разходите само за това състезание възлизат на повече от 6000 лв. За сведение държавната субсидия за клуба за 2014 г. е 870 лв, а общинската малко над 4 хиляди. Без председателя на клуба Светлана Атанасова и спонсори, няколко от тях редовни в последните години, устремът, който гимнастиците набраха още през миналия сезон, ще бъде охладен и спрян, а Самоков вече няма да бъде сред водещите сили в този красив и труден спорт.

Успешните деца ще разчитат на повече хора с добри сърца и възможности, за да продължат без притеснения и уверено напред и нагоре. Следващото изпитание е на 24-26 април в Боровец, хотел „Самоков” – ХIХ Държавно първенство. Седмица след него, на същото място за 7-ма година Община Самоков ще бъде домакин на традиционно силната Световна купа за мъже и жени и Международен турнир за подрастващи, общинското финансиране за които е 2500 лв.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close