ОбществоРегионалниСамоков

„Ти си доброто” и „Самелеон” с номинации за годишните награди на Националното сдружение на общините

„Самоков 365“

 Благотворителната инициатива „Ти си доброто“ и проект „Самелеон“ са номинирани от Община Самоков за годишните награди на Националното сдружение на общините на Република България.

Ежегодните награди на НСОРБ са за „Партньор на общините”, които се присъждат на неправителствени организации, осъществили съвместен с община проект или за дарители на общини, за „Общински инвеститор”, където се номинират лица, извършили значими инвестиции в община, за „Глас на общините”, където се номинират медии и две награди „Принос за развитието на местното самоуправление”, където се номинират общински служители.

Община Самоков в категорията „Партньор на общините” община Самоков номинира “Ти си доброто”. Инициативата е подета от три момичета – Мария Шейнова, Димитрина Тоскова и Габриела Пенева. В портфолиото на „Ти си доброто” има три успешни благотворителни кампании. Кампанията „Усмивка за Коледа”, която събра 5000 лв., раздадени под формата на пари и подаръци за децата от ЦНСТ, възрастни хора от Домовете за стари хора от  Самоков и с. Ковачевци и др. Събрани още 2 000 лв. за закупуване на медицински уред – вертикализатор Стенди – Дондолино за ЦСРИ – Самоков. Кампанията „За равен училищен старт” събра 6 242 лв., с които ще бъдат закупени учебни материали на деца в училищна възраст, чиито семейства имат финансови затруднения. Третата кампания „Самоков за Емилия” събра 17 494 лв. за лечението на 17-годишната Емилия Симова.

Другата номинация, с която Община Самоков участва в годишните награди на НСОРБ е в категорията „Общински инвеститор”, където номинира инж. Πeтъp Гeopгиeв – изпълнителен директор на „Самел 90” АД, инвеститор на проект „Самелион”. Проектът ще създава условия за спорт и възстановяване, съчетани със съвременната идея за комфортна среда на обитаване. Инвестицията е в размер на 75 млн. лв. и се реализира върху терен от над 60 дка. В спортната част се предвижда изграждането на многофункционалната зала с 3 000 места, втора основна тренировъчна зала, допълнителни зали, басейн, спа център и фитнес. Предвижда се изграждане на рехабилитационен център. Местата за отдих включват хотелски комплекс и жилищна зона от затворен тип. Проектът ще разкрие 300 нoви paбoтни мecтa, като дава възмoжнocт зa peaлизaция и paзвитиe нa млaдитe xopa.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close