Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Творците на Шуманов откриват изложба в Сапарева баня

„Самоков 365”

Малките художници от школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов” ще покажат своите платна е галерията в Сапарева баня. В изложбата, която е под мотото „Елате ни на гости”, ръководителят Иван Шуманов и неговите деца призовават всички да посетят изложбата и да се запознаят с пъстрия, оригинален и многолик творчески свят на живописни творби. Ръководителят е изключително горд със своите възпитаници, с които освен че творят интересни платна често разнообразяват стените на класни стаи със свои тематични произведения.

По думите на Шуманов картините, които ще бъдат представени пред аудиторията в Сапарева баня, се отличават с добро техническо изпълнение, което е свидетелство за познаване на принципите на композиционното изграждане, на формата и цвета.

„Ще можете да се насладите и с присъствието си да подкрепите работата на децата. Да разпознаете как те напредват и си служат свободно с различни техники, материали и формати, да усетите и почувствате настроението, тяхната емоция и изразителност, които те предават интуитивно върху белите листа. Картините са на децата от школата, но в тях освен чистата детска изразност и емоция могат да се открият и много убедителни неща в резултат на тяхното обучение. Ние с децата познаваме нашата дейност, а сега желаем да поканим и да покажем пред всички останали резултатите и последствията от нашата творческа работа”, сподели ръководителят.

Изложбата ще бъде представена на 5 март от 17:30 часа в Общинска галерия „Васил Крапчански”- гр. Сапарева баня.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close