ОбществоРегионалниСамоков

С двучасов танцов спектакъл „Кати денс“ отбеляза 9 години от създаването си

Анна Манова

С двучасов танцов спектакъл момичетата от „Кати денс“ отбелязаха 9 години от създаването на студиото. Грациите на хореографа Катрин Митева демонстрираха прецизност, красота и сложни фигури на сцената на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“. Те за пореден път доказаха, че за тях няма табута в танците и че всички медали и отличия от различни онлайн и присъствени сътезания и конкурси са съвсем заслужени.

Водещ на танцовия спектакъл бе ръководителят на студиото Катрин Митева, която подчерта, че въпреки ковид пандемията годината за тях е била успешна и за това свидетелстват редицата отличия, които те добавят в актива си. Освен това успяват да внесат новости в тренировъчния и танцов процес. Наред с това получават членство и международна картотека от Международния танцов съвет към ЮНЕСКО. През годината се затвърждават като успешни спортни мажоретки към баскетболния тим „Рилски спортист“. От своя страна в професионално отношение Митева успява да развие собствена марка спортни екипи и да даде старт на нова дейност в студиото – възстановяване от спорта чрез масажи.

Преди самото начало на танцовото шоу Митева връчи награди на своите седемнадесет „бойни машини“ както ги определи самата тя. Това се превърна в традиция и вид благодарност за неуморния труд, ентусиазмът и постигнатите високи резултати на танцьорките в „Кати денс“. Това е състезателният отбор по съвременни танцови техники, който през годините е вдигал не еднократно българския трикольор и е носил и носи успехи на Самоков. Негов капитан е Лина Гаврилова, а членове са Александра Санкова, Анелия Вукадинова, Ренета Шукадарова, Доника Баракова, Гергана Попова, Яна Назлиева, Мария Чаушева, Радина Попова, Радина Пейчева, Виктория Стойкова, Никол Лесичева, Бояна Пенева, Наталия Георгиева, Елена Стоименова, Биляна Гавадинова и Виктория Вучкова.

Награди имаше и за най-малките участнички в „Кати денс“, по-голяма част от които са от ДГ „Детелина“. Специална статуетка за отлични резултати и постижения в сферата на танцовото изкуство, за голямо личностно развитие, положителна промяна и уважително отношение към треньора и отбора получи състезателката Яна Назлиева.

сн. Пламен Лобутов

 

Яна Назлиева, сн. Пламен Лобутов

 

Големите момичета на Катрин Митева показаха различни стилове на сцената като преминаха през нестинарство, ориенталски ритми, модерни танци, испански ритми,  соло изпълнения, дуети и сложни фигури. Впечатляващ бе финалът на шоуто, в който доказалият се дует Лина Гаврилова и Яна Назлиева се появиха със светещи наметала и представиха прекрасен танц. От своя страна най-малките умилиха присъстващите със своите изпълнения и непринуденост. Публиката имаше възможността да се наслади на един двучасов танцов спектакъл.

Преди да поставят край на танцовия сезон и да се отдадат на заслужена почивка, през месец юли момичетата предстои да се явят в един от най-големите международни конкурси, който се провежда на нашето черноморие и събира състезатели от над 40 държави – „Музите Созопол 2021“.

сн. Пламен Лобутов

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close