Обща категорияРегионалниСамоков

Съученици на Божидар Етрополски канят на благотворителен концерт  

„Самоков 365“

Съучениците на Божидар Етрополски организират благотворителен концерт в негова помощ. Той ще се проведе в зала „Арена“ –Самоков на 15 ноември /петък/ от 19:00 часа.

Божидар Етрополски е 41-годишен млад самоковец, баща на малко детенце. Преди около месец лекарите от УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ му поставят диагнозата – тумор на мозъка. Единственото възможно лечение е операция, която протича в три етапа. Сумата, необходима за животоспасяващата интервенция, е 50 000 лв. Семейството на Дарко, както се обръщат към него близките му, не разполага с тези средства. В кампания по набирането им се заемат добротворците от „Бъди човек“ в града, като поставят кутии за дарения в различни търговски обекти.

В благородната инициатива на драго сърце се включват и съучениците на Божидар от ПГ по туризъм. По думите им те са сплотен клас, често се събират, поддържат връзка и са изградили трайно приятелство. Новината за необходимостта от средства за лечение на  Божидар ги обединява веднага и те решават да организират благотворителен концерт. Бързо намират съмишленици, като самите те споделят, че са изненадани от хората с големи сърца, които безрезервно „прегръщат“ историята на Божидар и решават да помогнат. По този начин се включват също ръководствата и учениците от две самоковски училища – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ПГ по туризъм.

Благотворителният концерт е с начален час 19:00. В него ще се включат редица изпълнители – Гергана, Янко Делчев, дует „Рилско цвете“, дует „Пирин“, Галя Асенова, Иван Паланов, Николай Кирчев, Орлин Делибалтов, Благовест Бичаков, Танцов ансамбъл „Рилска магия“, танцово студио „Кати денс“, сестри Костадинови, Георги Машов, мажоретен състав към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Габи Даганова. Кутии за дарения ще бъдат поставени на двата входа на зала „Арена“. Входът е 5 лв.

Дарителска банкова сметка в ОББ: Божидар Етрополски

BG16 UBBS 8448 4010 5014 13BIC / SWIFT: UBBSBGSF

Основание: За операция

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close