БаскетболРегионалниСпортСпорт

Състезателят на БК “Рилски спортист” Йордан Бозов бе удостоен със Спортен Икар за “Впечатляващо представяне”

Капитанът на Рилски спортист Йордан Бозов бе удостоен с награда за “Впечатляващо представяне” в традиционната церемония на Фондация “Български спорт” – “Спортен Икар“.

Бозов бе отличен като носител на Купата на България за 2018 г. с отбора /и трета лично за него/, както и на бронзов медал от първенството на страната за 2018 г.

Баскетболистът, който е на прага на своята 40-годишнина, е определен за Най-полезен играч в мача на финала за Купата на България, въпреки че играе с частично разкъсан менискус.

На церемонията по раздаването на престижните награди бе връчен и приз за феърплей, съвместно от фондацията и списание „СПРИНТ“. Тази година призът за феърплей е за „Висок спортен дух“, а негов носител ще е 10-годишният футболист Михаил Ангелов, състезател на хасковския клуб „Слънце“. Михаил се занимава с футбол от 2014 г. и е с вродено изключително тежко заболяване – артрогрипоза, което ограничава движението на ставите и принципно не позволява на децата да спортуват, а на по-късен етап предполага парализа. Въпреки това състояние и незавидната перспектива момчето проявява много висок дух, тренира и насърчава своите приятели да бъдат активни като него, да обичат спорта и любимия футбол.

Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин беше наградена със “Спортен Икар” за постижение на годината, а церемонията по награждаването се проведе днес в Национална художествена галерия.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close