Слайд категория

Съвместният проект с Долна баня и Сапарева баня набира скорост

oob6tinaВчера беше подписан поредният договор с външно финансиране по проект, спечелен от Община Самоков. В обсега на общественото внимание този път попадна съвместната инициатива с Долна баня и Сапарева баня, подкрепяща развитието на регионален маркетинг за дестинация „Рила”. Крайната цел е създаването на продукт, който да засили атрактивността на региона и да спомогне за привличането на туристи. Вече е избрана фирмата, отговаряща за логистиката – „Пиринтурист 2000” , а на 16-ти октомври беше сключен и договор за изработката на рекламни материали. Тази задача е поверена на „Боровижън”, консорциум от две самоковски фирми – „Сити вижън” и „Боротел”. Стойността на поръчката е 106 980 лв.

Ръководителката Любослава Ярловска обобщи постигнатото до момента. Припомни, че проектът стартира през 2012 г. с друг ръководител – Стефан Карапанчев. След това се наложи промяна по обективни причини – той стана общински съветник. Официалното вписване на рокадата отне време и доведе до известно забавяне. От пролетта на 2013 г. започна усилена работа и оттогава нещата напредват.

Голяма част от дейностите са планирани за предстояща 2014 г. Предвидени са инфотурове, участия в различни туристически изложения – национални и международни. Едно добро хрумване предстои да бъде реализирано в бъдеще. Става въпрос за еко-етно фестивал, който най-вероятно ще се организира на ротационен принцип.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close