ОбществоРегионални

Съветникът Мартин Мартинов против революция в махалата

Самоков 365

Мартин Мартинов – общински съветник от „Евророма” ни потърси и поиска право на отговор  във връзка с интервюто, което Александър Методиев – Сали даде в брой 36 на в. „Самоков 365”. На въпроса какво го провокира, Мартинов посочва своеобразната революция, която представителят на ДПС готви в махалата. Припомняме, че Методиев визира конкретни мерки – прокарване на водопровод, оформяне на улиците, спиране на набезите по горите и дори събаряне на незаконни постройки, ако се наложи с цел ромската махала да се превърне в едно добро за обитаване място, а жителите й да живеят според правилата. „Ние сме за това кварталът да стане част от градската среда на Самоков, но не е това начина. Има закони, гласувания и време за всичко”, контрира Мартинов.

„Къщите, построени преди 20 години са с право на търпимост. Ние вече започнахме да работим с някои от тези, които са по преките. Имат си документ от Общината, когато са ги построили. Заради наводнение им дадоха право на стоеж с типови договори и оттам ще тръгнем. „За да може както направихме тока, така да направим и къщите, да вкараме и законна вода” – обяснява той.  По думите му всеки е съгласен в момента да си плати водата. Канализация има с изключение на малко улици, които трябва да се направят. „Колекторът на целия град минава през махалата. При нас има 4-5 улици, които не са включени в канализация. Пак казвам – не е това начина да се постигне ред в махалата , това е чисто и просто заплаха” – заявява съветникът от „Евророма” с опит в ОбС.

По отношение на улиците Мартинов пояснява, че има одобрен план с около 100 къщи след района на бившия завод „Любчо Баръмов”. „Едните от тях ще се отдадат с право на строеж, а тези на първа линия чрез закупуване. Така лека-полека тези хора, които пречат на улиците ще се преместят в тези имоти. Така ще се реши и жилищният проблем” – допълва картината нашият събеседник. Връщаме лентата назад с това, че преди време имаше идея за изграждане на социални жилища в района около махалата. Тя обаче така и не видя бял свят в този си вид. Към днешна дата – теренът под бившето БКС вече е продаден на търг, а парцелите – закупени.  Всичко това в потвърждение и на уверението от Мартин Мартинов, че нещата се случват, но бавно и постепенно, с течение на времето.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close