ОбществоРегионалниСамоков

Сумата от 252 лв. събраха и дариха от Младежки дом на децата от ЦНСТ

Анна Манова

Сумата от 252,70 лв. дариха от Младежки дом за нуждите на децата от Центъра за настаняване от семеен тип. Парите бяха събрани от благотворителен коледен базар, подготвен от клуб „Арт палитра” към Дома и включващ различни ръчно изработени неща – бижута, подаръчни кутии и цветя от хартия. През летните месеци в дейността на творческия клуб, с ръководител Латинка Щъркелова, се включиха и децата от Центъра.

Базарът беше част от две коледни събития, провели се в Младежкия дом. На 18 декември се състоя награждаването на провеждащия се за първи път конкурс за най-оригинално празнично пожелание. Наред с него концерт изнесоха и талантливите музиканти от китарен ансамбъл „Акустика”, под ръководството на Христо Христов. Всички присъстващи на събитието – деца и родители, имаха възможността да си изберат по нещо от благотворителната кампания и да пуснат сума по своя преценка в пригодена за това кутия. На следващия ден – 19 декември, се проведе традиционното коледно парти, с участието на Хор на ветераните туристи, с ръководител Борис Стрински, зумба групата на Яна Василева и с участието на Мария – Анджела Красимирова, която е деен участник към Дома. В благотворителната програма се включиха малките ученици от ОУ „Митр. Авксентий Велешки”, с ръководители Дюлгерова, Кирова, Иванова и Таинова. По този начин се осъществява най-важната приемственост, тази от деца за деца.

Навръх Игнажден /20 декември/ в присъствието на отговорника на Дома Латинка Щъркелова и комисия с председател – Снежана Дамянова /гл. експерт „Образование, младежки дейности и спорт”/ беше отворена кутията. Събраната сума от 252 лв. беше предадена лично на директора на ЦНСТ Иванка Соколова. Тя благодари за топлия жест и сподели, че парите ще бъдат използвани за закупуване на бельо на децата Соколова подчерта, че има добри хора, с готовност да помогнат. Всеки, който има желание да помогне може да го направи, но за да бъде ефективно е по-добре да се свърже с директора, за да уточнят от какво имат нужда децата.

 

 

.

Related Articles

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close