ОбществоРегионалниСамоков

Станислав Ласкин подготвя атрактивни битки в село Доспей

„Самоков 365”

Атрактивни надпревари под формата на битки ще се случват в самоковското село Доспей. Идеята е на двамата приятели Станислав Ласкин и Димитър Господинов, които са станали приятели покрай популярно риалити предаване. Двамата мъже решават да организират състезание, което да е отворено за хора от цялата страна, които имат желание да покажат палитра от различни качества и умения.

Въпросното съоръжение ще бъде изградено не където й да е, а в самоковското село Доспей от където е самият Станислав. Ласкин има желание да популяризира своето родно място и неговите красиви природни дадености. Специално за надпреварата, която носи името „Битката”, ще бъде изградена конструкция, на която ще се случват двубоите. Подобен тип атракция ще се случва за първи път в този район. Организаторите са създали правила и система за участие.

В надпреварата „Битката” ще могат да се включат хора от цялата страна, без полово ограничение и във възрастовия диапазон 18 – 55 години. Всеки желаещ може да се запише директно, без да се налага да преминава предварителна селекция. Единственото, което се изисква е да смелост да се докаже както пред себе си, така и пред другите опоненти. Да има адреналин в кръвта. Състезанието ще бъде с продължителност от два дни. Заниманията ще бъдат много разнообразни и в голямата си част напълно непознати за всеки. Главен организатор на игрите е Димитър Господинов – Guspa, един от създателите на приключението Maximal Revenge, а домакин и основател на „Битката” е Станислав Ласкин.

Двубоите ще изискват комплекс от качества – сила, бързина, издръжливост, баланс, координация, бърза мисъл, ловкост и други. Организаторите планират при интерес да се случва всеки месец по една такава битка. Максималният брой участници е 100 души.

В първия етап ще се проведе елиминационният кръг. Той ще включва три състезателни игри и именно тук ще отпаднат половината от участниците. Във втория етап ще има 25 сблъсъка лице в лице, след които ще бъдат определени финалните 25 участника. В този етап сблъсъкът ще е очи в очи, където не времето, а качествата на участниците ще определят победителите.

В третия етап най-достойните мъже и жени ще се изправят в едно много различно и уникално състезание, в което първите двама по време ще се класират директно към финалите. Освен тях ще има още 12 класирали се по време, но те ще се изправят един срещу друг, лице в лице в битка за финала. В  този етап финалистите ще преминат през трасе с много задачи и елементи в него. Двамата най-добри отиват директно към финала, а за останалите 12 ще има сблъсък тип “дузпи” за определянето на финалната група.

Във финалния четвърти кръг ще останат 8 финалисти, които ще преминат през нечовешко трасе с изпитания еднакво по трудност както за мъжете така и за жените.

Целта е накрая да остане един голям победител в „Битката”. Той и двамата му подгласници ще получат финансова награда от приключението. Финалното трасе представлява съвкупност от елементи за сила, издръжливост, логика, бърза мисъл и координация. Участникът с най-добро време печели титлата “Победител в Битката”.

„Игрите ще бъдат така подбрани, че дори най-слабата физически жена да успее да надвие най-силния мъж, например. Идеята е всеки да има реален шанс да грабне голямата награда или да влезе в призовата тройка. Игрите няма да бъдат само силови, ще има такива за координация, за съобразителност, за бързина, стратегия. Имаме идея и да включим хората с увреждания, като паралелно състезание с „Битката”. Още обмисляме как да го организираме.  Избрали сме надпреварите да бъдат в село Доспей, защото тук живея и искам да популяризирам мястото. Природата е много красива и определено има какво да се види. Прави ми впечатление, че хората не правят нищо особено през почивните си дни. Така могат да дойдат и да се разнообразят, да участват в състезанието или просто да покрепят приятел, който е в играта. Може да бъде и като вид изненада и подарък за близък човек – записване в „Битката”. Състезанието ще има такса за участие. Като събраната сума планираме да разпределим за наградния фонд на тримата финалисти, за разходи по самото мероприятие. И не на последно място съм избрал една кауза – да подпомогна за реставрирането на църквата в село Доспей”, подчерта организаторът Станислав Ласкин.

Организаторите Димитър Господинов и Станислав Ласкин планират стартът на „Битката” да бъде през пролетта на 2019 година. Дамата инициатори ще се изявят в ролята на водещи на състезанието. Записването за участие ще става на имейл: bitkata2019@gmail.com, където се изисква да оставите три имена, снимка, адрес и телефон за обратна връзка.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close