Бизнес

Стажантската програма – топлата връзка между бизнеса и кадрите

Фирма „Си Комерсиал 7” предлага платен стаж на младежи

index5И това лято фирма „Си Комерсиал 7” ЕООД стартира платена стажантска програма. Тя ще започне от 11 юли и ще продължи до 31 август. Всички желаещи да кандидатсват могат да подадат заявление в офиса на фирмата, намираща се на адрес – гр. Самоков, ул. „Софийско шосе” 9 /индустриална зона/ или на e-mail: hr@si-7.com.

Стажанстката програма е

ориентирана главно към ученици и студенти, като времето на провеждане на стажа съвпада с лятната ваканция. Стажантската програма, която предлага фирмата, е обърната към онези млади хора във възрастовия диапазон 18- 30 години, които или сега започват или все още търсят своята професионална ориентация и реализация. И имат реалния шанс да започнат работа като редови служители.

Предимствата на програмата за стажантите

Ползите съществуват и за двете страни – фирма и бъдещи кадри. През последните години се наблюдава едно сериозно разминаване в бизнеса между търсене и предлагане. Много от завършилите различни професионални учебни заведения не могат да открият своето място на пазара на труда. Липсата на опит често е причина младите хора да срещат трудности при започването на своята първа работа. От друга страна фирмите страдат от сериозен кадрови недостатък.

Ето защо стажантските програми са едно добро решение, когато нямаш трудов опит, въобще, или когато имаш такъв, но не в областта, в която искаш да се развиваш. Много често стажантите успяват да покажат своите качества по време на стажа и това осигурява работа за голяма част от тях. Но дори за тези младежи, които след стажа потърсят други възможности за своята реализация, процесът на търсене на работа е по-лесен. Това е така, защото стажът дава предимства, които се оценяват и от бъдещите работодатели. Такива са придобиването на нови знания, създаването на трудови навици и дисциплина, придобиване на умения за работа в екип. Тези качества се оценяват високо при наемането на служители, защото те са основни фактори за съществуването на добра и стабилна работна атмосфера. Именно тя осигурява възможността работният процес да протича максимално ефективно и качествено.

Не на последно място стажантската програма на „Си Комерсиал 7” е възможност за покриване изискването на университетите за провеждане на задължителна практика.

Младежите, които все още не са завършили своето обучение ще получат

Възможност за подкрепа на образование в сферите на хранително-вкусовата промишленост, електротехниката и електрониката, които силно навлизат в съвременния начин на живот. Индустрията все повече залага на автоматизираните процеси в работния си ритъм и търси кадри, които да са адекватни на развитието на технологиите.index

Тези , които приключат успешно стажантската програма и имат желание да продължат своето образование в областта на хранително – вкусовата промишленост, или в тази на електротехниката и електрониката, ще имат възможност за практическо приложение на изученото и дългосрочно обвързване с трудов договор.

Така компанията ще даде своя принос за обучението на бъдещи високо квалифицирани професионалисти. Тяхната мотивация за развитие ще бъде стимулирана и чрез възможността да прилагат на практика получените теоретични знания.

Стажантите, които ще продължат образованието си в други области или няма да продължат образованието си ще ползват

Предимство при кандидатстване за работа

тъй като те ще притежават необходимите знания и умения за производствената дейност на компанията. Сред предимствата на стажантската програма, предлагана от „Си Комерсиал 7” е и предоставената възможност за

Гъвкаво работно време през периода на стажа

Стажантите ще могат да договорят гъвкава схема на посещение. Това ще бъде  плюс за учениците или студентите, които предпочитат да имат повече свободно време през ваканцията, но също и да научат и придобият нови умения.  На база на отработените часове от стажантите ще се определя и тяхното

Заплащане

index2Размерът на заплащането може да варирира спрямо уменията, показани на стажа или спрямо изработените часове.

Периодът на провеждане на стажа ще бъде регламентиран чрез

Трудов договор за всеки стажант

С постъпилите на стаж младежи ще бъдат сключени трудови договори и периодът на стажуването им ще бъде зачетен за трудов стаж.

Стажантите ще научат повече за

производствения процес на рулата, които заемат най-голям пазарен дял в категорията си през изминалата година. Защо за този успех е необходимо всеки в производствения отдел да притежава определени знания; какви са правилата за производство на храни; какви са изискванията за получаване на сертификати; кои са най-важните стъпки при пускане на нов асортимент на производствената линия; какви са стандартите за безопасност на храните и защо е необходимо да не носите, каквито и да е бижута във фабриката и др.

Предимства за „Си Комерсиал 7”

Както казахме по-горе предимствата от стажантските програми не са еднопосочни. Затова не трябва да забравяме, че такива има и за работодателя, а именно:

Възможността да привлече и обучи добри специалисти

а на най-добрите от тях да предложи да започнат работа при него. Чрез стажантската си програма „Си Комерсиал 7” ще допринесе и за

Намаляването на младежката безработица

на територията на община Самоков. През изминалите години процентът на младежите в България, които не работят, отбеляза значителен ръст. В Самоков техният дял също е висок, особено във възрастовия диапазон 18-30 години, към който фирмата се е насочила.

Цифрите намаляват плавно, но популярността на стажантските програми расте и помага на младите хора да започнат своята първа работа, както и да се насочат към нова област, в която желаят да се развиват.

Стажантските програми дават добра възможност на бизнеса да работи по посока намаляване на младежката безработица, но също и да подготвя кадри, които да отговорят на очакванията му за квалификация и практически знания.

Редица големи компании в България вече превърнаха стажантските си програми във възможност за много млади хора да започнат работа при тях.  Преди това да се случи, още по време на стажа и двете страни имат достатъчно време да направят преценка, до колко позицията отговаря на очакванията на кандидата и начина, по който той се справя със задълженията си.index4

Срокът за включване в стажатската програма и подаване на заявленията е 8 юли. Можете да кандидатствате през  електронната поща или на място във фирмата.

 

„Си Комерсиал 7” ЕООД развива своята дейност в две направления – дистрибуция и производство на захарни изделия. С основаването си през 1991 г. фирмата създава и развива дистрибуторска мрежа за предлагане на захарни изделия. Днес Си Комерсиал 7 е изключителен представител за българския пазар на водещи компании като: Mieszko, Dr.Gerard, Vobro, Master Chocolatier и Orion. Изградената дистрибуторска мрежа покрива територията на цялата страна, чрез успешно партньорство с 26 топ дистрибуторски компании в България.

index3През 2006 г. фирмата стартира второто направление – производство на рула, сухи пасти, бисквити и блатове за торти, под марката Dома. Миналата година марката се отличи като №1 в пазара на рула в България.

Фабриката за сладки изделия с марката Dома се намира в гр. Самоков, а продуктите се произвеждат по италианска технология и се отличават с вкус, който напомня на домашни сладкиши.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close