Регионални

Среща на Националното сдружение на общините в Перник

Анелия Балабанова

NSORBНа 1 април 2016 г. в Перник се проведе втората по ред среща на председателя и членове на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България с ръководствата на общините. В нея участваха над 20 представители на общините от областите Перник и Кюстендил – кметове на общини и населени места, председатели на общински съвети, заместник-кметове и секретари.

Председателят на УС на НСОРБ Даниел Панов представи акцентите в дейността на НСОРБ – през последния месец са постигнати са положителни промени в Закона за нормативните актове, Закона за туризма, Закона за администрацията и Закона за културното наследство.Кметът Вл. Георгиев информира, че това е една от договорките на национално ниво – членовете и представителите на НСОРБ да изразяват становище по някои от законопроектите.

На срещата са били поставени редица въпроси, по които НСОРБ ще продължи да работи – подготовката на методика за определяне на такса битови отпадъци /ТБО/, финансиране на ВиК сектора, необходимостта от промяна в Закона за читалищата, снабдяването с основни хранителни продукти на отдалечените населени места и други.

Относно социалната ангажираност пред представителите на местните медии кметът Вл. Георгиев съобщи, че по повод Великден на местно ниво ще бъдат раздадени хранителни пакети на нуждаещи се. Става въпрос за останали продукти от тези, които се разпределят по линия на БЧК.

Сред останалите теми, обсъдени по време на форума е бил списъкът с общински болници, които ще получат допълнително финансиране. Самоковската попада сред тях.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close