Самоков

Спортистите откриха учебната година

Анелия Балабанова

Наесен с песен. Учебната година в СУ „Никола Велчев” вече започна. Първият звънец удари в присъствието на ентусиазираните преподаватели и ученици, които под парещите лъчи на слънцето все още си спомняха за отминалите безгрижни дни. Заредени с положителни емоции в края на лятото те дадоха своята заявка, че са готови за нови предизвикателства и приятелства.

Не по-малко развълнувани бяха и техните родители, особено на най-малките – петокласниците, които за пръв път прекрачиха прага на учебното заведение. СУ „Никола Велчев” е приемник на средно спортно училище по ски, открито през 1970 г. Оттогава до днес е претърпяло много трансформации. Към настоящия момент в него се практикуват четири вида спорт – ски алпийски дисциплини,, ски бягане, биатлон и борба класически стил. Възпитаниците му се справят еднакво добре в учението и спорта и с всяка изминала година подобряват постиженията си. Заради специфичния режим на работа и подготовка, там учебната година започва най-рано.

„Пазете традициите и умножавайте успехите” – призова в обръщението си зам. -директорът Елена Ненкова. В отсъствието на директорката Гиргина Рангочева, тя даде началото на учебната 2017/2018 г. Официални гости на събитието бяха зам.-кметовете Сия Шехтанова, Люба Кленова и Васил Сайменов. С приповдигнато настроение присъстващите посрещнаха и изпратиха училищното знаме. То се развяваше гордо от знаменосците – Денис Кукушев, Ивелина Крумова, Йоана Маринкова, Мартина Иванова, Симеон Огнянов и Христина Митева, завоювали множество постижения и медали на спортния подиум. По традиция, най-напред към стаите се запътиха петокласниците.Те бяха изпратени с бурни аплодисменти, под венец от цветя. Пътят на знанието не винаги е цветен, понякога и трънлив. Често уроците и думите, изречени в час са не само сладки и горчиви. Така е и в живота. С усилие и постоянство обаче трудностите се преодоляват по-лесно. Спортистите са доказани бойци и отговорни хора, което е най-голямата гаранция за успех.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close