ОбществоРегионални

„Снежната кралица” завладя предпразнично читалищната сцена

Самоков 365

С финес и танц малките танцьори от школата към Читалище-паметник „Отец Паисий – 1859” с ръководител Ралица Стоянова претвориха с танц приказката„Снежната кралица” на Андерсен. Главните действащи лица в нея – Герда и Кай поведоха неравната битка между доброто и злото, която макар и зловеща приключва с щастлив финал и светлината надделява над мрака. „Слушайте, започваме! Когато стигнем до края на приказката, ще знаем повече, отколкото сега, защото ще приказваме за един лош магьосник. А той беше най-лошият от всички магьосници, защото беше самият дявол”.

Така започва поучителната история за едно счупено огледало, което превръща добрите приятели Герда и Кай в непознати. Между тях се настанява сянката на злата магьосница, на Снежната кралица. В търсене на разделените главни герои в разказа – Герда и Кай, малките танцьорки пренесоха публиката в един друг свят. Подариха ни вълнуващо пътешествие през Испания, арабските страни, Китай и Русия.

Завидна артистичност със своите грациозни движения демонстрираха и най-малките балерини от школата под ръководството на хореографа Ралица Стоянова. Със своето изпълнение те предизвикаха заслужените аплодисменти на публиката.  На финала всички трепетно очакваха идването на Дядо Коледа, но преди това чаровните млади дами от школата му бяха подготвили специална изненада – коледен танц под звуците на „Джингъл белс”. Добрият старец от своя страна им се отблагодари с подаръци и изненади. Танцовият спектакъл спектакъл беше поредната изява от празничния цикъл „Вълшебството на Коледа” в Читалището.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close