Общество

Смесен хор „Рилска песен” на хоров празник в Дупница

Зоя Станкова

 

През тази календарна година своят 50-годишен юбилей отбелязва мъжки хор “Св. Иван Рилски” – град Дупница, с диригент Таня Камбурова.
Редица събития ще бележат юбилея, но в съвместен концерт с юбилярите имаха възможността да излязат и смесен хор „Рилска песен” при Читалище-паметник „Отец Паисий-1859”.
На 14 май юбилеят бе отбелязан с откриване на изложба в Общината в град Дупница, показваща живота на хоровия колектив в снимки, писания, отличия, грамоти и медали – живот съхранен във времето и останал за днешните поколения. След което последва празничен концерт на площада, в който заедно с мъжки хор „Св. Иван Рилски” на сцената се качиха смесен хор “Рилски звуци” /Дупница/ и смесен хор “Рилска песен” /Самоков/.
Красив букет от „рилска” музика, топли емоции и незабравими моменти подариха хоровите колективи на събралата се публика.
Поздравителен адрес от името на ръководството на Читалище-паметник “Отец Паисий-1859” и кошница с цветя донесоха след себе си пожеланията приятелството между хоровете да пребъде в годините.
От колектива и ръководтсвото на Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” желаем на колегите от мъжки хор “Св. Иван Рилски” още дузина творчески успехи и вдъхновение, както и още много по 50, които да честваме заедно!
Изказваме благодарност и към смесен хор „Рилска песен” за тяхната всеотдайност към сцената и музиката, затова, че представят читалищната ни институция и града ни на едно достойно ниво, което заслужава уважение и признание!
Хорови колективи като самоковския и дупнишките са живото доказателство, че хоровото дело не старее и не се губи във времето, а продължава да бъде един ярък лъч в голямото слънце на музикалния живот в страната ни.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close