БоровецОбща категорияОбществоРегионални

Сдружение „Здраве, екология, туризъм” направиха дарение за децата от ски клубовете в Боровец

„Самоков 365”

В началото на новия зимен сезон 2017/2018 година от Сдружение „Здраве, екология, туризъм” направиха дарение на малките и по-големите скиори от трите клуба в курорта Боровец – „Чамкория”, „Боровец” и „БороБорд”.

В деня на откриването на сезона – 23 декември, от Сдружението бяха подготвили сладки изненади. На участниците в клубовете и техните треньори бяха подарени три торти. И понеже предстояха едни от най-обичаните празници – Бъдни вечер и Коледа, нямаше как да отсъства и любимата фигура по това време на годината, а именно Дядо Коледа. А той беше както подобава на мястото – на ски, спускайки се по белите писти и изненадвайки туристите с нестандартната си появата. А голямата му торба беше пълна с лакомства, отново предоставени от Сдружението в лицето на Людмила Бързанова и Атанас Младенов. Бързанова и Младенов подариха и по една раница на всички деца от спортните ски клубове.

Сдружение „Здраве, екология и туризъм” продължава своето партньорство с „Бороспорт”, като за втора поредна година организира проект, чиято реализация касае курорта и в случая нашите бъдещи звезди на белите писти. Сдружението съществува от 2012 година като за този период от време е реализирало над 15 проекта на територията на Община Самоков. Последните два са свързани с Боровец. В края на миналата година по инициатива отново на Сдружението беше реализиран проект „Безопасно в Рила”. Благодарение на него на горна станция „Ястребец” на кабинковия въжен лифт беше поставен предавател, който да предупреждава за лавинна опасност. Стремежът на Сдружението е да помага в областта на изкуството, културата и спорта, които се развиват на територията на Община Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close