КултураОбщество

Светът е танц. Танцът е свят.

Танцът и светът на Катрин Митева

Анна Манова

kattyСтана традиция веднъж годишно танцово студио „Katty” да представя момичетата от групите си, като се започне от най-малките и се стигне до по-големите на сцената. И те с танц, красота и изящество да разказват различни сюжети – ту да са нежни и фини подобно на стъклените балерини, скрити в кутиите от бижута и започващи своя танц още с първия акорд, ту да са нахакани млади мацки, движещи се в ритъма на модерната музика. katty2А понякога тези две роли взети заедно. Защото жената изначално е многопластова.

На 31 май, пред препълнения салон на читалището с желаещи да гледат, Катрин Митева откри годишната продукция на танцово студио “Katty”. Тя започна емоционално с изпращане и благодарност към едно от красивите цветя от целия букет, с който разполага Катрин, Александра Майдавска, която този май беше абитуриентка. Последва и торта за едно от момичетата, което имаше празник.

katty5След това започна историята, обгърната в танц и светлина. Разказ за света на едно момиче. И той започна с най-нежния образ – този на майката и най-силния – този на бащата. Това е и символът на продукцията – родителите, хора, при който търсим утеха и спокойствие, разбиране. И детето, като тяхната сплотяваща половинка на едно общо цяло. Най-малките чаровници от групата показаха света на детето, пъстър, светъл, чист и безгрижен. Облечени в бели трика и розови пачки те бяха като малки искрици светлина по сцената. katty3А след тях историята се доразказваше от по-големите. Те пресъздадоха различните емоции, през който преминава човешката душа. Тя понякога е лутаща се в мрака, понякога се открива и пак се загубва. От безгрижието на детството стъпка по стъпка се навлиза към зрелостта на живота. Невинната и чиста първоначална природа на човека, облечена още в ризата на детството, обаче лесно се среща с пошлостта, лъжата и лицемерието. Сблъсква се с хора с маски, а под тях е трудно да се гадае какво се крие. В такива моменти  момичета в черни трика като хали преминават преkatty4з живота и упованието е отново при най-първия свят на детето – родителите му.

Но в човешката природа са заложени много обрати. В живота има и любов, за да му придаде дъхав цвят и вкус. katty6Тук се открои солото на солистката на „Katty Dance Studio”- Ева Драгалевска, която беше като ангел в бели воали. Има и щастие, моменти, в които душата пее. Моменти, наслада за сетивата. И всичко това – на една сцена, преразказано чрез движенията на тялото, чрез таланта и изяществото на момичетата – от най-малките до най-големите. Защото както и самата Катрин каза светът за тях е танц, танцът е свят. Той е изразното средство, чрез което могат най-добре да комуникират и намират общ език с нас, тяхната публика.

Снимков материал:

Пламен Лобутов

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close