Спорт

Самоков ще бъде домакин на редица спортни събития

tepihКметът Владимир Георгиев е планирал поредица от срещи с шефовете на спортни федерации. Първи на поканата му откликна Валентин Йорданов – председател на БФ по Борба.

Валентин Йорданов, председател на федерацията от 1998 година и Валентин Савов, генерален секретар от 2005 година, приеха поканата на кмета Георгиев да гостуват в Самоков.

Йорданов е златен медалист от Олимпийските игри в свободния стил от „Атланта , седем кратен световен и седем кратен европейски шампион. Савов е сребърен медалист от Европейското първенство през 1986 година в Гърция и бронзов от първенството на континента в Лайпциг през 1985 година.

През същата година е носител на златния пояс „Дан Колов”. Повод за разговора бе сътрудничество на ведомството по борба и община Самоков и най-вече домакинството ни на състезания от висок ранг.

Йорданов изрази задоволството си от условията за провеждане на спортно–възстановителни лагери тук, от домакинството ни на Европейското първенство по борба през миналата година, поздрави кмета с европейската титла по борба на Евгени Генчев, впоследствие и бронзов медалист от Световния шампионат.

Благодари за признанието към него – спечелване на званието Спортист на годината. Гостите, заедно със зам.-кмет Васил Сайменов инспектираха подготовката на националния женски отбор на България тук, както и условията, които „Арена Самоков“, хотел „Арена“ и залата по борба в СУ”Никола Велчев” предлагат. Те останаха впечатлени от видяното и когато се върнат на 6-ти септември, ще споделят дали Самоков е предпочетен за домакин на Европейското първенство за кадети през 2014 година пред София и Варна. Последните десетина години различни национални формации по борба в двата стила от страната и чужбина предпочитат да водят в Самоков лятната си подготовка, поради климатичните условия и отличната база за спорт и почивка.

Следващите срещи на кмета Георгиев са с Богдан Николов и Екатерина Дафовска.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close