Седмицата

Самоков – София – нужен е спешен ремонт на пътя

svla4ishtaМария Галчева

Самоковци изригнаха от недоволство по отношение на пътя към столицата, който се намира в отвратително състояние. Създадена във фейсбук група алармира за опасностите, които ни дебнат по пътя към София. По публикациите можете да се ориентирате къде да внимавате, защото има предупредителни постове – било то дупки, паднали камъни или нещо друго. Често се случва и да четем и призиви за внимателно каране, защото в опитите си да избегнат ямите, шофьорите карат в насрещното платно и с това два пъти повече повишават риска от ПТП.

След  стопяването на снега по него се отвориха ужасни кратери, които затрудняват движението, а на места дори го спират, защото водата, която тече от склона директно се излива на пътя и разширява до зловещи размери дупките.

На всичкото отгоре на места дебнат и свлачища и паднали дървета, чиито стволове  почти излизат на платното. Цял  късмет си е, ако не пострадаш от някоя от всичките тези „екстри”.

„Самоков 365” се обърна с официално писмо до Агенция „Пътна инфраструктура” с въпроса кога пътят ще се ремонтира и какво всъщност предвижда ремонтът, защото един път не се състои само от само асфалт – по него обикновено има канавки, мантинели, маркировка и т.н. Отговор на  писмото все още нямаме.

Трябва ли непременно да се случи нещо непоправимо, за да се обърне внимание на тази ключова пътна артерия? Все пак Самоков не разполага с алтернативен вид транспорт, за да може да си позволи да избира. Всяка сутрин десетки самоковци тръгват към столицата на работа и така направо рискуват живота си. Да не говорим, че това е и пътят, който води до Боровец и по него също толкова много хора от други места трошат на воля колите си.

На първо място обаче остава безопасността на всички нас, които плащаме всевъзможни налози, а в замяна на това  получаваме едно голямо нищо.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close