Обща категорияОбществоРегионални

САМОКОВ СЕ ГОТВИ ЗА ЧЕТВЪРТА ВЕЛИКДЕНСКА КАМПАНИЯ “БЪДИ ЧОВЕК”

Анна Манова

Намираме се на прага на един от най-големите християнски празници – Великден. И тази година самоковци се подготвят да зарадват хора в нужда за празника, обединени от кампанията „Бъди човек”. Инициативата станала традиционна за нашия град се провежда два пъти в годината – по Коледа и Великден. Тя се  радва на засилен интерес от страна на доброволци, желаещи да помогнат на възрастни хора, като им осигурят най-необходимото, за да бъде по-богата трапезата за празника.

Тазгодишната кампания по Великден се провежда за четвърта поредна година, като миналогодишната беше една от най-мащабните в цялата страна. Тогава бяха подготвени и раздадени над 270 пакета с хранителни продукти. Към кампанията се включи и българската авторка и журналистка Мартина Дечева, която дари приходите си от книгата „Самота” в помощ на възрастните хора в града и околността. По думите на организатора на кампанията „Бъди човек” за Самоков Радослав Христов всяка година броят на желаещите да се включат нараства, което е ясен сигнал, че хората са с отворени сърца за доброто. Още повече, че самата кампания не цели събирането на средства, а на хранителни продукти и всеки може да се включи закупувайки по своя преценка или след консултация с Ради неща от първа необходимост. Важно е да присъстват характерните за празника яйца и козунак.

Тазгодишната кампания ще е по-сгъстена и ще бъде в рамките на два дни. Събирането на продуктите ще става до 3 април /вторник/, а раздаването им ще бъде на 4 април /сряда/. Всеки, който желае да се включи може да го направи като се свърже с Радослав Христов в социалната мрежа или на място – зала „Арена” Самоков, 3 етаж в деня на събирането на продуктите /3 април/.  „Надявам се да се включат повече доброволци, за да може кампанията да бъде ударна и по-успешна от миналогодишната. Дано да зарадваме повече домакинства”, сподели пред екипа на „Самоков 365” Радослав.

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close