Слайд категория

Самоков превзе връх Мусала

musala3Празникът на Рила, както всяка година, така и тази се отбеляза в началото на август. Всички ентусиасти тази събота и неделя бяха окупирали региона на връх Мусала. Величествена Рила със сигурност е запленила и големи и малки с красотите си. Решените да покорят върха не бяха никак малко. Веднъж изкачиш ли се, усетиш ли силата на природата, със сигурност ще ти се иска да се изкачиш отново и отново. Такова чувство не се забравя!

Какво по-хубаво от това да бъдеш сред природата! Опияняващите гледки, които могат да се видят в нашият богат край, са запленили както всички както български така и чуждестранни туристи.

Ах, какви късметлии сме! Живеем сред пъстротата на Рила. Наслаждаваме се на величието и всеки ден. Какво по-хубаво от това!

Самоковци бяха решили да превземат върха. И успяха! Мрежата се напълни с красиви снимки именно от връх Мусала. Усмихнати, щастливи и доволни изглеждат всички. Но няма и как по-друг начин да бъде. Магията на планината те презарежда и изпълва с енергия. Карате да забравиш за всички незначителни проблеми, които витаят в нашето общество.

                                             Сега съм у дома, в сърцето съм на Рила.

                                              Световните злини, тревоги са далеч –

                                             за тях е тя стена до небеса турила –

                                             усещам се добър, почти невинен веч.

                                          Духът ми се цери след жизнената битва,

                                           вкушавам сладък мир във песни и молитва.

Дори само четейки стиховете на Вазов, всеки от нас може да си представи величествена природа на Рила. Всеки, които все още не е посетил тези уникални места, нека го направи. Живеем толкова близо до планината. Точно ние трябва да я обичаме, пазим и възхваляваме най-много! Велика е природата, която ни заобикаля. Може да те накара да се почувстваш толкова малък пред нейните омайни извивки.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close