Слайд категория

Самоковски ученици събраха над три тона отпадък

TombolaНа 22-ри април, когато отбелязваме Световния ден на Земята, бяха изтеглени имената победителите от томболата за събиране на отпадъци, организирана от „Булекопак”. Право да участват в нея получиха най-активните момичета и момчета от самоковските училища. Инициаторите на събитието раздадоха 123 награди на стойност около 2 хил.лв. За първа година фирма „Булекопак” участва в това мероприятие, а самата акция за чистота води началото си от 2006 г. Любомир Божков информира, че в тазгодишното издание са се включили 1967 от възпитаниците на самоковските училища. Нямаше представители единствено на СУ „Никола Велчев”, а от ОПУ „Неофит Рилски” не бяха събрали почти никакъв отпадък. Общо предадените ненужни и годни за рециклиране опаковки от стъкло, хартия и пластмаса възлизаха на 3.800 тона.

Кметът Вл. Георгиев изтегли името на първия печеливш. Голямата награда – велосипед отиде при номер 464 от ОУ „Христо Максимов” – първокласничката Антония Спасова. Любослав Благоев определи и останалите късметлии. Раздадени бяха два скейтборда, 20 футболни, 20 баскетболни и 20 волейболни топки, 5федербала, 5 хилки за тенис, 20 рекламни тениски, по 10 пъзела и домино. Кампанията е една малка крачка, за да заживеем в един малко по-чист град.

И тази година Самоков ще се включи и в традиционната инициатива „Да изчистим България за един ден”. Предвидените райони за почистване са понеделнишкият пазар, парк „Лаго” и около р. Искър, река Боклуджа. Там ще се раздават ръкавици и чували на гражданите, желаещи да участват в почистването. През целия съботен ден е осигурен превоз за извозване на събрания боклук от и до посочените места.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close