Обща категория

Самоковските славейчета Натали Николова, Марина и Маргарита Бочеви бяха „изгряващи звезди” в Петрич

Лилия Шуманова

Петрич, Петрич топъл южен град! Посрещна ни мило и сърдечно, усмихнати гостоприемни хора! Детско-юношеският фестивал на забавната песен „Изгряват звезди” се провежда за 17 път, но ние от читалище „Младост – 2003” участвахме за първи път. Организацията беше за три дни, но ние успяхме да се включим в два. Нашето читалище се представи с трите гласовите момичета Натали Николова и братовчедките Маргарита и Марина Бочеви. Толкова много участници деца не бях виждала! Възрастите започваха от 5 до 18 години, като ние се включихме в двете категории 8-9г. и 10 – 12г. Като първият ден бяха повече български песни с участници от Русия, България и Македония.

Председател на журито беше Хайгашот Агасян и за чуждестранните песни руски представител – Ирина Савенкова и членове Светослав Любошкин, Валентин Пензов и Вили Икономов. Организатор беше Община Петрич, ТВ “Родина” и Таня Точева.

Вторият ден беше върхът на детско- юношеското творчество! Вярвам, че журито много се затрудни от великолепните изпълнения на децата. Толкова силни гласове и забавни песни се изпълниха. Щом беше включена и песента “Танц на Ленард Коен”, която беше страхотно изпълнена от едно момиче! Нашите момичета се представиха отлично и много ги харесаха. Запомниха имената им с песните на Натали Николова – “Да протегнем ръка” която успя да си направи снимка за спомен с композитора Агасян, „Детелини”, в изпълнение на Марина Бочева и “Щурче”, изпята от Маргаритка Бочева. През вторият ден се представихме с „Бански на лалета”, в изпълнение на Натали Николова, Марина се представи с песента „Марина” и “Дорога длинная” на Маргарита Бочева.

Изключително сме доволни от представянето на нашите деца и цялата атмосфера на фестивала. Това показва, че музиката обединява много хората, а ние сме част от нея. Много талантливи деца има България и ние сме част от тях. До догодина. Така си обещахме ! Надявам се някога и в нашия град да се случи подобно нещо.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close