ОбществоРегионални

Самоковските ротарианци оборудваха със защитни облекла здравните работници от МБАЛ-Самоков и ЦСМП

Самоков 365

Поредна благотворителна инициатива реализираха членовете на Ротари клуб – Самоков. Те закупиха и дариха общо 95 защитни костюма за самоковските медици – 60 за МБАЛ-Самоков и 35 за местния филиал на ЦСМП с цел всички здравни работници, които са на първа линия в борбата срещу пандемията от COVID 19 да бъдат защитени. Предпазните облекла са за многократна употреба, могат да се използват 50 пъти и да се перат на 60 градуса.

Дарението не е сред предварително планираните инициативи, но изключително важно и значимо с оглед на ситуацията. „Като президент на „Ротари клуб” – Самоков преди две седмици предложих на клуба да помогнем на лекарите, сестрите и здравните работници в самоковската болница. Идеята се възприе с невероятно въодушевление от всички” – коментира президентът на самоковската организация Петрун Вардаров. След консултация с д-р Ивалина Трендафилова – ръководител на ЦСМП и д-р К.Ковачка – управител на „МБАЛ-Самоков” ЕООД са закупени защитни облекла. „  Благодаря на всички членове, както и на Владимир Василев, Вили Трайкова и Александър Боев от РК-Самоков , които дариха 2000 лв. за каузата. Отделно Влади Василев и Валери Тодоров – собственици на фирма „Компир” закупиха и дариха 95 защитни полимерни шлема” – обърна се към поддръжниците на каузата Петрун Вардаров.

Общата стойност на дарението е за близо 8 000 лв. Призивът е общинските съветници също да вземат пример и дарят средства в тази тежка ситуация. Много техни колеги от страната вече го направиха. Дали и в Самоков ще се случи, предстои да разберем.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close