БизнесМестен бизнесРегионалниСамоков

Самоковската фирма „Самел – 90“ подписа договор с МО за бойни машини за 50 млн. лв.

Договорът е тригодишен, а сумата е за приблизително 100 бойни машини

„Самоков 365“

Днес /8 декември/ в Министерството на отбраната бе подписан договор със самоковската фирма „Самел-90“ АД. Той е за придобиване на бойни машини за Силите за специални операции, в изпълнение на инвестиционния проект за повишаване на мобилността и защитата на личния им състав.

Заместник министър – председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов и изпълнителният директор на фирма „Самел 90“ инж. Петър Георгиев положиха подписите си под договора за купуването на бронирани машини за Силите за специални операции на стойност 50 млн. лв.

На подписването присъстваха и началникът на отбраната адмирал Ефтим Ефтимов, неговите заместници, заместник – министрите на отбраната Атанас Запрянов и Анатолий Величков, и генерал майор Явор Матеев – командир на Съвместното командване на специалните операции.

Припомняме, че през ноември Министерският съвет одобри доклад на министъра на отбраната за определяне на наличието на основен интерес, свързан със сигурността на страната.

„В края на тази година правим с подписването на този договор още една полезна крачка към повишаване способностите на нашите въоръжени сили“ – заяви в своето приветствие министър Каракачанов.

„Днес е един от най-щастливите дни за мен, след 44 – годишна работа за фирма „Самел 90“. Министерство на отбраната ни повярва и ще бъдем директен доставчик за нуждите на въоръжените сили. Ще направим всичко възможно договорът да бъде изпълнен в по-кратки срокове“ – заяви изпълнителният директор на самоковската фирма инж. Георгиев. Инж.

Поръчката трябва да бъде изпълнена в срок до 3 години в периода 2021-2023 г. Срещу близо 50 млн. лв. специалните сили трябва да получат 98 различни машини.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close