ОбществоРегионалниСамоков

Самоковецът Любомир Тосков продължава да прави добро за града, но остава разочарован от гражданите

Жанета Димитрова

Самоковецът Любомир Тосков, който преди месец  стана популярен в интернет пространството с това как запълва дупка на улица „Търговска“ в Самоков, отново се появи във фейсбук. Този път негови снимки, как ремонтира дупка на моста по път за болницата, бяха публикувани в групата „Забелязано в Самоков“. Пред нашия екип, Тосков сподели, че  първата поправена от него дупка спаднала и решил да я коригира, пътьом запълва още няколко малки дупки на горния и долния мост в града.

„Това е последната такава самоинициатива, която проявявам. Имам списък с нещата, които  през годините съм правил за града и гражданите. Този път съм дълбоко разочарован от хората, за които всъщност правя всичко това. При последната ми добронамерена проява срещнах арогантността на някои граждани, които подсвиркваха и показваха обидни жестове, когато бях спрял с колата и работех по една дупка на горния мост. Заклех се, че повече няма да правя нищо на своя глава“, огорчено споделя Любомир Тосков.

Истината е, че хората в града го познават много преди в интернет да се появи клип с него и са наясно с добрите неща, които прави. Ето, че някои го оценяват, това разбрахме от десетките окуражаващи коментари в интернет, появили се непосредствено след качването на клипа в мрежата, а други не го оценяват и демонстративно оплюват труда на бай Любо. Разочаванието му е оправдано и така той решава, че ще спре да  „внася ред“ по самоковските улици.

Начинанията му обаче няма да спрат до тук, пред нас той сподели, че му предстои да направи няколко къта за отдих на различни точки извън града с подкрепата на Община Самоков.

„Лично се извиних на кмета Георгиев за грозните думи, които изрекох в пристъп на гняв, провокиран от това, че замалко щях да стана участник в пътен инцидент. Оказа се, че от Община Самоков приемат постъпката ми добросърдечно и ще съдействат в бъдеще за подобни начинания“, разказва 73-годишният самоковец.

Споделя още, че не е очаквал и не се е стремял да стане толкова популярен, че да го търсят от местна медия и да го покажат по национална телевизия. Запазил спортния си дух и дисциплина, Тосков е човек, който иска да вижда града си чист и спретнат, затова се впуска в безвъзмездни действия с надеждата, че Самоков наистина ще добие по-приветлив и уютен облик. Този път, чрез постъпката си вижда и „другата страна на монетата“, арогантни и невъзпитани граждани, заслепени от апатия към родното място и нещата, които се случват на неговата територия. Тези постъпки изглежда наистина го огорчават, както казва той „дупките, които попълвам не са в собствения ми двор, не го правя за себе си“, на което множество граждани биха отвърнали: „Кой те кара да го правиш?“ съвсем в унисон с местния манталитет и способност добрите дела винаги да бъдат подценявани.

Бай Любо, да знаеш, че някои хора не могат да си представят, че някой, някога е направил или би направил нещо без да има собствена облага. За съжаление!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close